keresés a weboldalon

Zalaegerszeg sikeres város

Zalaegerszeg címer
Hírek

Zalaegerszeg sikeres város

2011 január 02 - vasárnap
Több ezren köszöntötték együtt az újévet.
A 2011-es esztendő első napján is több ezer zalaegerszegi gyűlt össze a Dísz téren, hogy a hagyományoknak megfelelően együtt köszöntsék az újévet. A jó hangulatról ezúttal a Kocsmazaj zenekar gondoskodott.

A mögöttünk hagyott esztendő történéseit először a kivetítőn megjelenő képek segítségével idézhették fel az egybegyűltek, majd Gyutai Csaba polgármester emelte ki ünnepi köszöntőjében a legfontosabb eseményeket.
Szólt egyebek mellett az elkészült inkubátorházról, a Kossuth utca átépítéséről, a megújult Berzsenyi úti orvosi rendelőről, az infocentrumról, majd a zalaegerszegi sportegyesületek és sportolók sikereit idézte fel. A 2010-es értékelve úgy fogalmazott a polgármester: Zalaegerszeg, a MI városunk, sikeres város. S ez a siker az itt élők lokálpatrióta elkötelezettségéből, tettvágyából, együttes akaratából, a közösség erejéből származik.
 
Az újév legfontosabb célkitűzései között első helyen a Deák Ferenc Városépítő Program megvalósítását említette Gyutai Csaba, külön hangsúlyozva, hogy kiemelten támogatni fogja a város a kis-és középvállalkozásokat, különösen a munkahelyteremtés és – megőrzés területén. Megvalósítják emellett az ökováros programot, és a jelenlegi tömegközlekedési helyzet lényeges javítása mellett el kívánják érni az M9-es gyorsforgalmi út terveinek kormányzati jóváhagyását.
 
– A kitűzött célok elérése, a jövőben ránk váró feladatok végrehajtása továbbra is csak városi összefogás és együttgondolkodás segítségével lehetséges – zárta ünnepi köszöntőjét a polgármester, majd arra kérte Zalaegerszeg lakóit, 2011-ben is segítsék a képviselőtestület munkáját észrevételeikkel, hasznos meglátásaikkal, javaslataikkal.
Az újévi ünnepség – ugyancsak hagyományosan – nagyszabású tűzijátékkal zárult Zalaegerszegen.

F.M.

Tartalom megosztása: