keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Zalaegerszeg Városvezetésének sajtóközleménye

Zalaegerszeg címer
Hírek

Zalaegerszeg Városvezetésének sajtóközleménye

2005 január 24 - hétfő
Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata megalakulása óta legfontosabb feladatának tekinti Zalaegerszeg gazdasági fejlesztését. Legfőbb célja a munkahelyteremtés és a foglalkoztatás növelése. Mindent megtett és megtesz azért, hogy a város vonzó legyen új vállalatok és cégek számára, ugyanakkor minden eszközzel segíti a már itt termelő és működő üzemeket is. Ennek a munkának is köszönhető, hogy a megyei jogú városok közül Zalaegerszegen az egyik legalacsonyabb a munkanélküliség.

Az országosan és nemzetközi szinten is jelentkező gazdasági nehézségek, valamint az utóbbi két évben megnőtt adóterhelés városunkban is éreztetik hatásukat.
Zalaegerszeg legnagyobb foglalkoztatója a Flextronics International Kft. az elmúlt hetekben és napokban jelentős leépítést hajtott végre.

Zalaegerszeg MJV Önkormányzatának nincs lehetősége a vállalat ügyeibe avatkozni, mégis mindent megtesz azért, hogy a cégnél a zalaegerszegi és zalai munkavállalók érdekeit védelmezze. Személyes megbeszélést folytattunk Ivan Herd úrral, a Flextronics International Kft. zalaegerszegi igazgatójával, aki tájékoztatás adott számunkra a várható leépítés nagyságáról és annak okairól, és ígéretet tett arra, hogy fokozottan figyelnek a zalai, zalaegerszegi munkavállalókra.
Elmondtuk igazgató úrnak, hogy a város vezetése elvárja a korrekt és időben történő tájékoztatást a foglalkoztatás változásairól és a pontos információról, hogy a leépítés mennyi zalaegerszegi munkavállalót érint. Felvettük a kapcsolatot a Zala Megyei Munkaügyi Központ vezetésével annak érdekében, hogy minél intenzívebben támogassák a zalaegerszegi munkavállalók elhelyezkedését. Mind a Flextonics International Kft., mind a Munkaügyi Központ számára felajánlottuk segítségünket.
Reményeink szerint a leépítés csupán átmeneti jellegű és hamarosan újra munkaerő felvételről beszélhetünk.

Zalaegerszeg, 2005. január 24.

Dr. Gyimesi Endre
Zalaegerszeg MJV polgármestere

Tombi Lajos alpolgármester 
Gyutai Csaba alpolgármester

Tartalom megosztása: