keresés a weboldalon

Zalaegerszegen a féri futsal válogatott – A jövő évi EB selejtezőre való felkészülés az összetartás célja

Zalaegerszeg címer
Hírek

Zalaegerszegen a féri futsal válogatott – A jövő évi EB selejtezőre való felkészülés az összetartás célja

2016 október 28 - péntek
Szombaton érkeznek és szerda estig tartózkodnak a megyeszékhelyen a magyar futsal válogatott játékosai és szakmai stábjuk. A helyszínválaszáról Bokor Péter a nemzeti csapat sajtósa elmondta, hogy nem véletlen, hogy Zalaegerszeg a felkészülésük egyik helyszíne.

-A koncepciónk az, hogy vidéki futsalhoz kötődő városokba vigyük a csapat felkészülését. Zalaegerszegről kellemes tapasztalataink vannak így az első hivatalos összetartást itt tartjuk.

A Sito Rivera, spanyol szakember által irányított válogatottban 10-12 fő az aki alapembernek számít. Minden összetartásra 2-3 olyan játékost is elhívnak, aki az elmúlt időszakban kimagaslóan teljesített. A végleges keret tavaszra realizálódhat.

Az összetartás céljáról is kérdeztük Bokor Pétert, aki elmondta, hogy a 2018-as szlovéniai Európa-bajnokság selejtezőire készül a válogatott. A csoportbeosztások sorsolásánál a 2. csoportba kerültek a magyarok, ahol a házigazda szerepét Azerbajdzsán tölti be. A négycsapatos mini tornán, amelyet 2017 április 3-15 között kell lebonyolítani, a házigazdák mellett Bosznia-Hercegovina és egy egyenlőre ismeretlen ellenfél lesz a mieink ellenfele,. Hogy pontosan ki arra jövő év februárjáig kell várnunk, mivel a D előselejtező csoportból (Anglia, Bulgária, Albánia, Málta) a csoportgyőztes csatlakozik majd negyedikként a selejtező ellenfeleinkhez. A 12 csapatos Európa-bajnokságra a selejtezőcsoportok győztesei automatikusan kvalifikálják magukat, a hét csoportmásodik pedig a legjobb csoport harmadikkal kiegészülve rájátszáson vesz részt oda-visszavágós alapon 2017 szeptemberében. A párharcok győztesei szintén kvalifikálják magukat a tornára.

A zalai öt nap alatt edzések és videózások töltik majd ki a válogatott idejét. A csúcspontot a november 1-én és 2-án Horvátország elleni felkészülési mérkőzések jelentik majd. Az ellenfél választás sem véletlen, mivel a szomszédjaink harcos, agresszív futsalt játszanak és valamivel előrébb tartanak a magyaroknál és minden nagyobb versenyre kvalifikálják magukat. Sito mester ellenük lemérheti majd a csapat jelenlegi állapotát és a fejlődésük ütemét. Decemberben a világ elitjéhez tartozó spanyol válogatottat látják majd vendégül Nyíregyházán. A zalaegerszegi futsal válogatott mérkőzéseket a Városi Sportcsarnokban rendezik 19 órától és a találkozókat a szurkolók ingyenesen tekinthetik meg.

Jóna István

 

 

 

 

 

Tartalom megosztása: