keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Zalaegerszegen edzőtáborozott a féri futsal válogatott

Zalaegerszeg címer
Hírek

Zalaegerszegen edzőtáborozott a féri futsal válogatott

2016 november 04 - péntek
Öt napig a megyeszékhelyen edzőtáborozott a magyar futsal válogatott. A Sito Rivera, spanyol szakember által irányított keretben 10-12 fő az, aki alapembernek számít. Minden összetartásra 2-3 olyan játékost is elhívnak, aki az elmúlt időszakban kimagaslóan teljesített.

Az edzőtábornak a célja a 2018-as szlovéniai Európa-bajnokság selejtezőire való felkészülés volt. A csoportbeosztások sorsolásánál a 2. csoportba kerültek a magyarok, ahol a házigazda szerepét Azerbajdzsán tölti be. A négycsapatos mini tornán, amelyet 2017 április. 3-15 között kell lebonyolítani, a házigazdák mellett Bosznia-Hercegovina és egy egyelőre ismeretlen ellenfél lesz a mieink ellenfele. Hogy pontosan ki arra jövő év februárjáig kell várnunk, mivel a D előselejtező csoportból (Anglia, Bulgária, Albánia, Málta) a csoportgyőztes csatlakozik majd negyedikként a selejtező ellenfeleinkhez. A 12 csapatos Európa-bajnokságra a selejtezőcsoportok győztesei automatikusan kvalifikálják magukat, a hét csoportmásodik, pedig a legjobb csoport harmadikkal kiegészülve rájátszáson vesz részt oda-visszavágós alapon 2017 szeptemberében. A párharcok győztesei szintén kvalifikálják magukat a tornára.

A zalai öt nap alatt edzések és videózások töltötték ki válogatott idejét. A csúcspontot a november 1-i és 2-i Horvátország elleni felkészülési mérkőzések jelentették. Az ellenfélválasztás sem véletlen, mivel a szomszédjaink harcos, agresszív futsalt játszanak, és valamivel előrébb tartanak a magyaroknál és minden nagyobb versenyre kvalifikálják magukat. Sito mester szerint nem az eredmény fontos ezeken a találkozókon, hanem a csapat jelenlegi állapotának a feltérképezése és ez alapján az irányok meghatározása. Decemberben a világ elitjéhez tartozó spanyol válogatottat látják majd vendégül Nyíregyházán.

Jóna István

Tartalom megosztása: