keresés a weboldalon

Zalaegerszegen is elkezdődhet a többfunkciós közlekedési központ megépítése (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Zalaegerszegen is elkezdődhet a többfunkciós közlekedési központ megépítése (Videó)

2015 november 10 - kedd
Növelni kell az intermodális központokra fordítható forrásokat- jelentette be Tasó László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár. A politikus azt mondta: 42 milliárd forintos forrásból Egerben, Kaposváron és Zalaegerszegen kezdődik el a többfunkciós közlekedési központok megépítése.

A komplex közlekedési központ kialakítása lehetővé teszi, hogy egy helyszínen elérhető legyen a vasúti és a buszközlekedés, amit autó és kerékpár parkolókkal is kiegészítenének. Zalaegerszegen 2014-ben kezdődött el annak a tanulmánynak a készítése, ami a lehetséges csomópontokat kutatta. Négy verzió közül a közgyűlés az olai nemzetközi megállóhelyet szavazta meg – tudtuk meg Vadvári Tibor alpolgármestertől.


A beruházást kevesebb, mint 10 milliárd forintból valósítaná meg a város. A többfunkciós közlekedési központot a jövőben tovább fejlesztenék.


A tervek között szerepel az északi ipari park megközelíthetőségének javítása és a belváros forgalmi rendjének átalakítása is. A fejlesztések várhatóan kedvezően befolyásolják majd a megyeszékhelyi emberek és az átutazók közlekedési lehetőségeit.

DZsu/N.G.

Tartalom megosztása: