keresés a weboldalon

Zalaegerszegen is fellép az 50 éves Omega (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Zalaegerszegen is fellép az 50 éves Omega (Videó)

2012 február 22 - szerda
Országos koncertsorozattal ünnepli megalakulásának 50. évfordulóját az Omega együttes – amely Zalaegerszeget is beiktatta a turné állomásai közé. Hogy mire is számíthatnak az Omega rajongói március 16-án, amikor a legendás banda színpadra lép a Városi Sportcsarnokban, arról többek között Kóbor János, az együttes énekese tartott sajtótájékoztatót a városházán.

Ezzel kivételezett helyzetbe került Zalaegerszeg – az Omegások ugyanis csak Budapesten és Egerben adtak találkozási alkalmat sajtónak.
A turné 10 állomásból áll – mondta az együttes producere, zeneszerzője és szövegírója, Trunkos András. A két-két és fél órásra tervezett koncertek első részében szimfonikus feldolgozásban hangzanak el ismert Omega-dalok, majd a rock-csapat is beszáll, tagjainak nagyobb lélegzetű, ugyancsak szimfonikus hangzásvilágú kompozícióival, végül hagyományos rock-koncerttel zárul a fellépés.

Kóbor János, Mecky, az Omega énekese a zalaegerszeg.hu-nak elmondta: a repertoárt úgy állították össze, hogy felölelje az öt évtizedes pályafutás minden jellemző szakaszát, és egyáltalán nem búcsúnak szánják.

Az Omega tehát nem szűnik meg, de a mostanihoz hasonló nagyságrendű koncertekre, pláne turnéra már nem vállalkoznak.

Gyutai Csaba polgármester még meg sem született, amikor az Omega már az egyik legnépszerűbb hazai együttes volt.

– És miután megismertem, az Omega lett a kedvencem – mondta a polgármester, aki szerint a magyar rockzene élő klasszikusai látogatnak el a városba, és már csak azért is érdemes elmenni sportcsarnok-beli koncertjükre, mert Zalaegerszegen többé aligha láthatjuk őket.

Az Omega egyébként 1962. szeptember 23-án lépett föl először, a Műegyetemen. Országos turnéjuk pedig – szinte napra pontosan az 50 évvel ezelőtti „első” után – szeptember 22-én zárul Budapesten, és vagy a Papp László Sportarénában, vagy a Hősök terén tartják. Ha az utóbbi helyszín mellett döntenek a szervezők, a koncert akár ingyenes is lehet.

yr/T.S.

Fotó: Seres Péter

Nézze meg a képgalériát!

Tartalom megosztása: