keresés a weboldalon

Zalaegerszegen is megáldották az új kenyeret (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Zalaegerszegen is megáldották az új kenyeret (Videó)

2023 augusztus 21 - hétfő
Augusztus 20-án a Jézus Szíve Ferences Plébániatemplomban ünnepelt Zalaegerszeg közössége. A hagyományos kenyéráldást megelőzően Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere osztotta meg gondolatait a résztvevőkkel.

„Eljöttünk, hogy megünnepeljük azokat, akik előttünk jártak az úton, s annyi balszerencse közt, oly sok viszály után életük munkájával felépítették, vérük árán megtartották, szeretetükkel újra és újra megújították közös hazánkat, Magyarországot, összetartó közösségünket, a magyar nemzetet, és városunkat, Zalaegerszeget!” – ezekkel a gondolatokkal köszöntötte az egybegyűlteket Balaicz Zoltán. Zalaegerszeg polgármestere hangsúlyozta: múltunkra – ami egyben a jövő reményét is magában hordozza – ma is büszkék lehetünk.

A polgármester beszédét követően Sziráki Pétert és zenésztársait hallgathatta meg a közönség, akik a Zalai Mária Himnuszt adták elő.

Az ünnepség zárásaként Kis Kornél római katolikus atya és Hodánics Péter református lelkész megáldották, majd a képviselőkkel közösen szétosztották az új kenyeret.

K.A./B.P.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: