keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Zalaegerszegen is megnyílt az Ünnepi Könyvhét (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Zalaegerszegen is megnyílt az Ünnepi Könyvhét (Videó)

2013 június 06 - csütörtök
A Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban tartották a 84. ünnepi könyvhét és a 12. gyermekkönyvhét megnyitóját csütörtökön délután. A könyvhét hagyományosan a kortárs magyar irodalom bemutatkozásának ideje; a mai elektronikus világ sajátos fintora, hogy a könyvek kínálata csak elektronikus úton érhető el. A rendezvények június 10-ig tartanak.

A könyvünnep gondolata a művészettörténész-íróújságíró Supka Gézától származik, és 1929 óta tartják meg évről-évre. Tanári szerepében a könyvhetet megnyitó alpolgármester a könyv fantáziateremtő erejét emelte ki. „Ha valaki olvas, saját maga teremti meg, képzeli el azt a világot, amelyet az író megfogalmazott” – mondta a zalaegerszeg.hu-nak Balaicz Zoltán.


Az internek és az elektronikus média térnyerése átértékelte a könyvhét szerepét – de Kiss Gábor könyvtárigazgató szerint ünnepi jellege változatlanul megmaradt; a hangsúly viszont a rendezvényekre, író-olvasó találkozókra helyeződött át. A könyvár is hasonló eseményekkel készül az idei könyvhétre. 


Az idén – a legkülönbözőbb műfajokban – mintegy 300 új kiadvány jelent meg az ünnepi könyvhétre. Részletes információkat a www.unnepikonyvhet.hu oldalon találnak. 
yr/T.S.

Tartalom megosztása: