keresés a weboldalon

Zalaegerszegen is megünnepelték a Szociális Munka Napját (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Zalaegerszegen is megünnepelték a Szociális Munka Napját (Videó)

2013 november 13 - szerda
Az elesett, beteg emberekért dolgozókat ünnepelték tegnap a Szociális Munka Napján. 1997 óta világszerte november 12-én hívják fel a figyelmet a szociális ellátás és a segítő munka fontosságára. Így tettek Zalaegerszegen is.

A Zrínyi Miklós Gimnázium diákjai ünnepi műsorral köszöntötték a szociális területen dolgozókat. Többek között a családsegítő szolgálat, a város gondozási központjainak és időseket támogató klubjainak munkatársai vettek részt a programon.

Sümegi László a szociális, egészségügyi és esélyegyenlőségi bizottság elnöke elmondta: meg kell köszönnünk a szociális ágazatban dolgozók munkáját.


Zalaegerszeg szociális hálója az elmúlt években sokat fejlődött, a város kiemelten támogatja ezeket az intézményeket – mondta Velkey Péter a humánigazgatási osztály vezetője.


A szociális munkát végzők nehéz, sokszor lelkileg is megterhelő feladatot látnak el. A problémák kezeléséhez és feldolgozásához Bedő Ildikó pszichiátertől kaptak segítséget a részvevők.

 

 

A Szociális Munka Napján elismerést kaptak azok a dolgozók, akik az elmúlt évben kiemelkedő, példamutató munkát végeztek.

DZsu/P.B.

Tartalom megosztása: