keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Zalaegerszegen járt a „Virágos Magyarországért” verseny zsűrije (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Zalaegerszegen járt a „Virágos Magyarországért” verseny zsűrije (Videó)

2012 augusztus 08 - szerda
Zalaegerszegen járt a „Virágos Magyarországért” környezetszépítő verseny zsűrije. A Polgármesteri Hivataltól indulva megnézték a megszépült Kossuth utcát és a város köztereit. A bíráló bizottságban marketing, turisztikai és tájépítész szakemberek voltak.

Még mielőtt elindult volna a zsűri, a Polgármesteri Hivatalban találkoztak a város vezetőivel és a zalaegerszegi tájépítészekkel. Balaicz Zoltán alpolgármester rámutatott: a megyeszékhelyen régi hagyománya van a virágosításnak. A „Gondunkat, bajunkat akasszuk a szegre, irány a virágos Zalaegerszegre” szlogen már az 1900-as évek elején megfogalmazódott. A közelmúlt eredményeiről szólva Horváth István a Városgazdálkodási Kft. ügyvezetője elmondta: 2009-ben, 2010-ben és 2011-ben is különdíjas lett a város a „Virágos Magyarországért” megmérettetésen.

Azért hogy idén még nagyobb elismerésben részesüljön a megyeszékhely 50 ezer egynyári és 30 ezer kétnyári növényt ültettek ki mintegy 1500 négyzetméterre- tudtuk meg Horváth Zsuzsanna tájépítésztől.


Folyamatosan bővül a virágágyások száma a megyeszékhelyen. Tavaly csak a belvárosban 300 négyzetméterrel nőtt a beültethető területek száma.

A „Virágos Magyarországért” versenyben a győzelemhez viszont nem elég, ha csupán sok a virág a köztereken- árulta el Kirrné Feicht Ágnes, a Virágos Magyarországért Szervező Bizottság alelnöke.

Emellett vizsgálják a fenntarthatóságot és egy adott település turisztikai vonzerejét is. A versenyre idén közel 400 település nevezett város és falu kategóriában.

S.Z./B.P.

Tartalom megosztása: