keresés a weboldalon

Zalaegerszegen járt a zsűri (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Zalaegerszegen járt a zsűri (Videó)

2019 június 19 - szerda
Zalaegerszegre látogatott a Virágos Magyarország verseny zsűrije. A környezetszépítő kezdeményezés 26 évvel ezelőtt indult, a zalai megyeszékhely kezdettől fogva megméreti magát az ítészek előtt. A területi díjátadókon győzedelmeskedő városokról és falvakról az országos döntőben derül majd ki, hogy melyikük nyeri el a fődíjat, illetve a lehetőséget Magyarország képviseletére az európai versenyen.

A grémium tagjait a polgármesteri hivatalban a helyi szakemberek mellett Tolvaj Márta köszöntötte. Az alpolgármester azt mondta: valamennyi beruházásnál és fejlesztésnél kiemelt szempont a környezettudatosság, ezért már a létesítmények tervezésénél is erre törekednek.

Tolvaj Márta, alpolgármester, Zalaegerszeg:

Zalaegerszeg korábban is szép eredményeket ért el: 2015-ben első helyezéssel ismerték el, 2018-ban pedig miniszterelnöki különdíjat kapott. A Városgazdálkodási Kft. vezetője abban bízik, idén is kedvezően értékelik a befektetett munkát.

Horváth István, ügyvezető, Városgazdálkodási Kft.:

A rendezvénysorozat központi témája a fenntarthatóság. A zsűri elsősorban arra figyel, hogy a közterületek kialakítása, beültetése mennyiben javítja az emberek életminőségét.

Laczkó Mária, régióvezető, Virágos Magyarország Verseny Nyugat-Magyarországi régió:

Idén a korábbi éveknél is több: 333 település nevezett a megújult, kétlépcsős megmérettetésre.

Sz.É./T.S.

Fotó: FOTOZALAEGERSZEG

Tartalom megosztása: