keresés a weboldalon

Zalaegerszegen járt az izraeli nagykövet (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Zalaegerszegen járt az izraeli nagykövet (Videó)

2011 november 30 - szerda
Először járt Zalaegerszegen Izrael új magyarországi nagykövete. Ilan Mor szeptember óta tölti be ezt a tisztséget. A Béke Shalom Baráti Társaság meghívására érkezett a megyeszékhelyre.

Kora délután érkezett Zalaegerszegre Izrael budapesti nagykövete. Először az önkormányzathoz látogatott, ahol a városvezetők fogadták. Gyutai Csaba polgármester a város múltjával és jelenével ismertette meg a diplomatát. A tárgyaláson szó esett egyebek mellett a gazdasági együttműködések lehetőségeiről – ezt már a zsidó temetőnél rendezett ünnepségen mondta a polgármester.

A Béke Shalom Baráti Társaság 20+1 éves évfordulójának keretében felavatták a „Remény” közparkot is a temető mellett. Ilan Mor hangsúlyozta, Izrael himnuszának is remény a címe, és amíg az emberek között megmarad a párbeszéd addig a remény is él. Ezt próbálja nagykövetként is képviselni.

– Alapvetőnek tartom az emberek közötti kapcsolat elmélyítését tehát, hogy emberi szinten legyen együttműködés az országok között. Európában az izraeli államnak nem olyan jó a megítélése. Ezért fontos, hogy azon dolgozzunk, hogy ez megváltozzon. Izrael nemcsak a Közel-Kelet válságáról szól, hanem sokkal többoldalú ország. Az orvosi fejlesztések, a gépészeti, gyógyászati, ipari üzemek tevékenységei és egyéb kulturális együttműködések, amelyek kiemelkedőek. Ezek azok a területek, amelyeket másoknak is meg kell ismerniük, hogy ezáltal megváltozzon az Izrael államról alkotott kép- fogalmazott Ilan Mor, Izrael magyarországi nagykövete.

A diplomata a Remény parkban egy fa ültetésében is segédkezett. A megyeszékhelyi látogatása során a nagykövet este 5 órától a Baráti Társaság történetét felölelő könyvbemutatón is részt vett.

S.Z./E.K.

Fotó: Seres Péter

Nézze meg a képgalériát!

Tartalom megosztása: