keresés a weboldalon

Zalaegerszegért díjasok találkozója

Zalaegerszeg címer
Hírek

Zalaegerszegért díjasok találkozója

2006 március 13 - hétfő
Zalaegerszegért díjat azoknak a lokálpatriótáknak adományoz immár 13 éve Zalaegerszeg önkormányzata, akik – a polgárok megítélése szerint – a legtöbbet tették a városért, annak fejlődéséért. Az első Zalaegerszegért díjakat 1993-ban adták át ünnepélyes keretek között. Azóta 125 személy, szervezet, illetve intézmény büszkélkedhet a kitűntetéssel. Őket invitálták kötetlen beszélgetésre a város vezetői.

– Időről-időre megszólítjuk azokat az embereket, akiknek sokat köszönhet Zalaegerszeg városa. Ezt tettük négy esztendővel ezelőtt, és most ismételten az a célunk, hogy tájékoztatást adjunk a Zalaegerszegért díjasoknak a város megtett útjáról, illetve terveinkről – beszélt az összejövetel céljairól dr. Gyimesi Endre.

A Három kívánság étteremben egybegyűlteket bevezetőként a Hevesi Sándor Színház művészei szórakoztatták, majd a polgármester vázolta a város utóbbi néhány évének legfontosabb állomásait. Külön kitért az infrastrukturális fejlesztésekre, valamint az úthálózat, illetve az oktatási intézmények állapotában történt kedvező változásokra. A jövő tervei közül az induló hulladékgazdálkodási és szennyvízprogramot emelte ki, majd a Zalaegerszegért díjasok javaslataira, a tervezett fejlesztésekkel kapcsolatos véleményükre volt kíváncsi. (Zala-Lap Kft., F. M., Z. A.)

Tartalom megosztása: