keresés a weboldalon

Zalaegerszegi kosarasok játszottak a B33 World Tour Mastersen

Zalaegerszeg címer
Hírek

Zalaegerszegi kosarasok játszottak a B33 World Tour Mastersen

2016 augusztus 19 - péntek
Két zalaegerszegi kosárlabdázónak is szurkolhattunk augusztus elején Prágában a B33 World Tour Masters kosárlabda tornán, ahol először szerepelt magyar csapat. A magyar fiúk a fővárosban rendezett B33 Tour Elite kategóriájának megnyerésével vívták ki a jogot, hogy szerepelhessenek a World Tour Mastersen.

A Budapest néven induló csapatban ott volt a Zalakerámia ZTE KK két kiválósága Mohácsi Máté és Kerpel-Fronius Balázs is. A 12 csapatos versenyen, négy csoportra osztott csoportkörben kezdődtek a küzdelmek. Az első találkozójukon a világranglista negyedik kanadai Saskatoon ellen 21-15-re kikaptak egy szoros mérkőzésen, majd Kerpel-Fornius Balázs remeklésének is köszönhetően, aki kevesebb mint 50 másodperc alatt három távolit is szerzett, 21-9-re megverték az ötödik kiemelt lengyel Gdansk csapatát.

A csoportot másodikjaként a világelső Novi Sad Al Wahda csapatát kapták a legjobb nyolc között, akiket a magyarországi versenyek már megismerhetett a közönség. A z esélyesebb szerbek ellen egy ideig tartották magukat a fiúk, de a nagyobb rutin győzött és 21-11-re kikaptak Mohácsiék. A Csirke Ferenc által vezetett csapat letette névjegyét első magyar csapatként a World Tour Masters rendezvényen.

-i-

 

 

Tartalom megosztása: