keresés a weboldalon

Zalaegerszegi lány is kivette a részét a korosztályos válogatott sikeréből

Zalaegerszeg címer
Hírek

Zalaegerszegi lány is kivette a részét a korosztályos válogatott sikeréből

2016 augusztus 25 - csütörtök
Az év legrangosabb U14-es tornáját rendezték a szlovéniai Slovenj Gradec városában. A Slovenia Ball U14-es tornán nyolc lánycsapat kapott meghívást, köztük a magyar válogatott is.

Szomszédjaink immár 12. alkalommal rendezték meg a FIBA égisze alatt a kontinensviadalt, mivel ennek a korosztálynak még nincsen nemzetközi tornája. Az Antalovics Adél vezetőedző által irányított csapatban helyet kapott a ZTE NKK korosztályos tehetsége Dömötör Petra is.

Az augusztus 18-21-ig tartó viadalon a macedónokkal, a szlovénekkel és a horvátokkal kerültünk egy csoportba. Az első mérkőzésükön Macedóniát remek játékkal, magabiztosan győzték le a lányok 97-31-re úgy, hogy a keret minden tagja pontszerzőként zárt. Petra 5 pontot és 3 lepattanót szerzett.

A második csoportmeccsen a hazaiak ellen még simábban 77-28-ra nyertek a magyarok. Petra 4 pontot, 5 gólpasszt és 4 lepattanót szorgoskodott össze.

Ugyanezen a napon a csoportkör harmadik mérkőzésén a horvátok ellen fordulatos, igazi ki-ki csatát vívtak a lányok, de végül három ponttal 73-70-re jobbnak bizonyultak és csoportelsőként végeztek. Petra 1 pontot és egy lepattanót gyűjtött a találkozón.

Nemzeti ünnepünkön jöhetett az olaszok elleni elődöntő, melyen a második negyedben mindössze 2 pontot engedtek a lányok a taljánoknak. A szorosabb harmadik negyed után a negyedikben újra érvényesült a magyarok akarata és magabiztos játékkal, 73-56-os győzelemmel jutottak a vasárnapi döntőbe Petráék.

A torna döntőjét a szintén veretlen Spanyolországgal vívták a lányok. A félidőben még a spanyolok vezettek négy egységgel, majd a harmadik negyed végére hat ponttal megléptek. A záró felvonásban mindent beleadtak a lányok és ledolgozva hátrányukat egy egységgel 43-42-re jobbnak bizonyultak ellenfelüknél. Ez azt jelentette, hogy a magyar U14-es válogatottunk öt mérkőzésen veretlen maradt és megnyerte a rangos tornát.

A csapat tagjai: Altmann Anna, Boros Júlia, Dénes Anna, Dénes Diana, Dombai Réka, Dömötör Petra, Madár Eszter, Pánczél Ilona, Rozman Lilla, Várszegi Reka, Vincze Nikolett alkotja.

Dömötör Petra 5 mérkőzés átlagát nézve 2 pontot, 2,4 lepattanót és 1,4 gólpasszt szerzett.

-i-

Tartalom megosztása: