keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Zalaegerszegi programajánló

Zalaegerszeg címer
Hírek

Zalaegerszegi programajánló

2006 június 02 - péntek
A város kulturális és szórakoztató létesítményei ezen a héten is várják a kikapcsolódni szándékozó zalaegerszegi közönséget. A választásban kívánunk segíteni, és ha elindulnak, ne feledjék otthon az Egerszeg Kártyájukat sem!

Kezdjük mindjárt egy országos rendezvénysorozattal, amelybe városunk is bekapcsolódott. Június 6-án kezdődik a 77. Ünnepi Könyvhét. Olyan neves írókkal és költőkkel találkozhatnak az irodalom kedvelői a belváros könyvesboltjaiban és intézményeiben, mint Kukorelly Endre, Pék Pál, Bence Lajos, Szemes Péter, Lőrincz L. László és sokan mások. A részletes programot elolvashatják a Városháza mellékletünkben és a városi hírportál programajánlójában.

Melocco Miklós Kossuth-díjas szobrászművésszel találkozhatnak a képzőművészet iránt érdeklődők június 8-án 17.00 órakor a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben. Párkányi Raab Péter szobrászművész és Filep Sándor festőművész alkotásairól beszélgethetnek vele, s szívesen dedikálja a róla és munkásságáról készült albumot is, amelyet Péntek Imre ajánl a szobrászművész kedvelőinek a figyelmébe.

Az opera és az operett kedvelők figyelmét szeretnénk felhívni egy színvonalas gálaműsorra. A Hevesi Sándor Színházban június 9-én és 10-én rendezik meg a Budapesti Operettszínház és a Hevesi Sándor Színház művészei előadásában a sikeresnek ígérkező zenés estet. Olyan művészeket láthatnak és hallhatnak, mint Oszvald Marika, Kalocsai Zsuzsa, Csere László, Hertelendy Attila. Felcsendülnek többek között Verdi, Erkel, Lehár, Kálmán és Strauss dallamai.

A fiatalabb generációt várják június 10-én 10.00 órától a Dísz térre, a Zalaegerszegi Divatnapra, ahol gyermek játszóház, gyermek és felnőtt divatbemutatók, fitness-bemutató, szépségverseny, táncbemutató és koncertek várják az érdeklődőket.

A környezetünk óvása mindannyiunk felelőssége. A bölcsek sokszor figyelmeztetnek is bennünket: úgy éljünk, hogy mi csupán kölcsön kaptuk a Földet, hogy tovább örökítsük unokáinknak! Ezért ajánlják a szervezők valamennyi városlakónak azt a kiállítást, amely a Gönczi Ferenc ÁMK-ban látható. A „Hulladékból termék” című tárlat szemléletesen mutatja be, hogyan lehet némi odafigyeléssel és ötletességgel a hulladékból használati tárgyakat varázsolni. A kiállítás meggyőzően igazolja, hogy a szelektíven gyűjtött hulladékot valóban újrahasznosítják a szakemberek, hiszen kiderül, hogy az üdítős műanyag üvegből tetőcserép készülhet, a sörös dobozból autóalkatrész, a megunt és kidobott ruhából szőnyeg.

Képzőművészeti kiállításokra is elsétálhatunk családunkkal és barátainkkal:
Nádler István Kossuth-díjas festőművész kiállítását tekinthetik meg a Gönczi Galériában egészen június közepéig.
Az Egerszeg Fesztivál ideje alatt nyílt a színvonalas „Kettő egy pár” – Szerelem, udvarlás és esküvő a 20. században című kiállítás, a gyűjteményt nyár végéig tekinthetik meg az érdeklődők. (Sz. K.)

Tartalom megosztása: