keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Zalaegerszegi programajánló

Zalaegerszeg címer
Hírek

Zalaegerszegi programajánló

2006 május 25 - csütörtök
Tagadhatatlanul itt a nyár. Lassan megnyitja kapuit az AquaCity Vízicsúszda- és Élménypark, az Erdei Színház, és többen tervezgetik már a nyári üdülésüket, úticéljaikat. A város kulturális és szórakoztató létesítményei azonban továbbra is várják a kikapcsolódni szándékozó zalaegerszegi közönséget. A választásban kívánunk segíteni, és ha elindulnak, ne feledjék otthon az Egerszeg-kártyájukat sem!

Kezdjük mindjárt a jó hangulatú Dumaszínház előadásával. Az országszerte híres Godot Dumaszínház a „stand-up” komédia műfaját űzi. Legnépszerűbb jellemzői a gyorsaság, a szabadság, a hitelesség és a szókimondás. A poénok többnyire a helyszínen születnek, az előadás pedig interaktív. Az igazán jó stand-up művészek leginkább az emberi esetlenségről – ha szabad úgy fogalmazni -, a bénázásról mesélnek, amelyben bárki magára ismerhet, s amelyre sokszor reagál is. Van, aki a politikáról beszél, akad, aki a közélet vagy a kultúra visszásságait sorolja. Szerdán, május 31-én 20.30 órától a Mama Africa Music Club vendége a társulat két fiatal tagja: Bödőcs Tibor és Beliczai Balázs.

Az autentikus zene rajongóinak a figyelmébe ajánljuk szintén a Széchenyi téri Mama Africa Music Clubban – június 1-jén – fellépő Hétrét zenekar hangulatos estjét, ami 20.30 órakor kezdődik. Ezzel a koncerttel zárul az idei szezon, legközelebb szeptemberben várják a jazzest-sorozat szervezői a könnyűzene iránt érdeklődőket. Képzőművészeti kiállításokra is elsétálhatunk családunkkal és barátainkkal: május elejétől látható Párkányi Raab Péter szobrászművész és Filep Sándor festőművész tárlata a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben.

Nádler István Kossuth-díjas festőművész kiállítását tekinthetik meg a Gönczi Galériában egészen június közepéig. Az Egerszeg-fesztivál ideje alatt nyílt a színvonalas „Kettő egy pár” – Szerelem, udvarlás és esküvő a 20. században című kiállítás, a gyűjteményt nyár végéig tekinthetik meg az érdeklődők. Kis művészpalánták alkotásait is megtekinthetik egészen június 2-ig az MMIK-ban. A Gyermekalkotások XIII. Zala megyei kiállítása tehetséges gyerekek műveit mutatja be az érdeklődőknek.

Tartalom megosztása: