keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Zalaegerszegi programajánló

Zalaegerszeg címer
Hírek

Zalaegerszegi programajánló

2006 május 18 - csütörtök
Az Egerszeg Fesztivál programsorozata befejeződött, de a város kulturális és szórakoztató létesítményei továbbra is várják a kikapcsolódni szándékozókat. A héten is találunk néhány igazi csemegét:

A jazz-zene rajongóinak a figyelmébe ajánljuk a Széchenyi téri Mama Africa Music Clubban – május 25-én – fellépő Én és a Többiek zalaegerszegi zenekar hangulatos estjét, ami 20.30 órakor kezdődik. Május 27-én a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben koncertezik a Canterina Kamarakórus és vendége, a svájci Couleurs Vocales. Közös estjük 19.00 órakor kezdődik, amelyre mindenkit szeretettel várnak az együttesek tagjai.

Városunkba érkezik a Mercedes-Benz Classic Csillagtúra, amely a hazai veteránautós élet egyik leglátványosabb rendezvénye. A csillagtúra szervezői az idei helyszínnek a zalai dombságot választották, május 27-én a déli órákban a Dísz téren tekinthetik meg az érdeklődők az oldtimer-eket. A gondosan karbantartott, csillogó autócsodák a zalaegerszegi közönséget is minden bizonnyal elkápráztatják majd. Külön érdekesség, hogy a világhírű operaénekesnő, Miklósa Erika is versenybe száll a kupáért, a művésznő egy 1968-ban gyártott Mercedes-Benz 250 CEW 114 típusú járművel érkezik.

Képzőművészeti kiállításokra is elsétálhatunk családunkkal és barátainkkal: május elejétől látható Párkányi Raab Péter szobrászművész és Filep Sándor festőművész tárlata a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben. Nádler István Kossuth-díjas festőművész kiállítását tekinthetik meg a Gönczi Galériában egészen június közepéig.

Egy zalai pásztorfaragó család – a Tüttő család – emlékanyagából nyílt kiállítás a Zala Megyei Művelődési Központ kiállítótermében. A tárlat azért is különleges, mert így együtt az anyagot még sohasem láthatta senki, hiszen több magyarországi múzeum és magángyűjtő adta kölcsön a tárgyakat és egyéb dokumentumokat, hogy a zalaegerszegi közönség megismerhesse az aprólékos, precízen kifaragott alkotásokat.

Az Egerszeg Fesztivál ideje alatt nyílt a színvonalas „Kettő egy pár” – Szerelem, udvarlás és esküvő a 20. században című kiállítás, a gyűjteményt nyár végéig tekinthetik meg az érdeklődők.

Tartalom megosztása: