keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Zalaegerszegi programajánló

Zalaegerszeg címer
Hírek

Zalaegerszegi programajánló

2006 április 28 - péntek
Közeledik a Város Napja – május 13. – és vele együtt az Egerszeg Fesztivál program-kavalkádja. Most valamivel szerényebb a kínálat, ahogy azt az elmúlt hetekben megszoktuk, de legalább rákészülhetünk az elkövetkezendő napokra, hiszen május 10-től éjjel-nappal színes rendezvények várnak majd bennünket. Azért a héten is találunk néhány csemegét:

A jazz zene rajongóinak a figyelmébe ajánljuk a Széchenyi téri Mama Africa Music Clubban – május 4-én – fellépő Csend Zenekar hangulatos estjét, ami 20.30 órakor kezdődik. Az együttes a neve hallatán talán nem olyan ismert, de ha eláruljuk, hogy egy kereskedelmi televízió tehetségkutató műsorának háttérzenekaraként a rajongók szombat esténként figyelemmel kísérhetik őket, már ismerősen cseng a négytagú csapat neve.

Május 5-én rendezik meg az I. Zalaegerszegi Ütős Fesztivált. Zalaegerszegi együtteseken kívül soproni, szombathelyi és budapesti zenészek is szórakoztatják majd a közönséget 18.00 órától az Apáczai ÁMK-ban. Kis ízelítőt és dobszólót hallhatunk ugyanezen a napon 16.00 órától a belvárosban, a Dísz téren. Akinek ideje és kedve van, látogasson el este a Kertvárosba is, a szervezők mindenkit tisztelettel várnak!

Képzőművészeti kiállításokra is elsétálhatunk családunkkal és barátainkkal: május 3-án nyílik Párkányi Raab Péter szobrászművész és Filep Sándor festőművész tárlata a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben. A Göcseji Falumúzeumban Kunkovács László „Ősépítmények” című fotókiállítását tekinthetik meg az érdeklődők. A Buday Galériában az Art’90 Festőcsoport – öt vajdasági képzőművész – alkotásait láthatja a zalaegerszegi közönség. Egy zalai pásztorfaragó család – a Tüttő család – emlékanyagából nyílt kiállítás a Zala Megyei Művelődési Központ kiállítótermében. A tárlat azért is különleges, mert így együtt az anyagot még sohasem láthatta senki, hiszen több magyarországi múzeum és magángyűjtő adta kölcsön a tárgyakat és egyéb dokumentumokat, hogy a zalaegerszegi közönség megismerhesse az aprólékos, precízen kifaragott alkotásokat. (Sz. K.)

Tartalom megosztása: