keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Zalaegerszegi programajánló

Zalaegerszeg címer
Hírek

Zalaegerszegi programajánló

2006 december 12 - kedd
Ezen a héten is színvonalas rendezvényeket ajánlunk a figyelmükbe. Kívánjuk, hogy a munkával teli napok után töltődjenek fel művészeti élményekkel.

December 14-én a Bibop Café jazz quartet és vendégük, a Pertu Jazz Band játszik a Mama Africa Music Clubban. Koncertjük 20.00 órakor kezdődik a Széchenyi téri klubhelyiségben.

December 15-én a Zrínyi Miklós Gimnázium énekkara tartja karácsonyi koncertjét a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben. Műsoruk 18.00 órakor kezdődik.

Szintén karácsonyra készülődnek kicsik és nagyok az Apáczai ÁMK-ban, ahol december 16-án 10.00 órától karácsonyfa díszítő versenyt rendeznek. Nevezni iskolai osztályoknak, családoknak és baráti köröknek is lehet. Várják a jelentkezőket és a kíváncsiskodó nézelődőket, akik biztosan elleshetnek majd néhány kedves és kreatív ötletet az otthoni dekoráláshoz!

A Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar december 17-én 18.00 órai kezdettel Adventi koncerttel kedveskedik a Kertvárosi Mindszenty templomban. A műsorban felcsendülnek Corelli, Bach, Vivaldi, Leopold Mozart dallamai a zenekar előadásában. Minden komolyzenét szerető zalaegerszegit szeretettel várnak!

További négy Adventi koncertet hallgathat meg a zalaegerszegi közönség: december 16-án 18.00 órakor a Canterina Kamarakórus, december 17-én 17.00, majd 20.00 órai kezdettel a Városi Vegyeskar, december 18-án 18.00 órától a Mindszenty iskola énekkara teremt karácsonyi hangulatot a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben.

Kiállításokra is ellátogathatnak családjukkal vagy barátaikkal:

„Zalai betlehemi jászol” címmel nyílt kiállítás az MMIK kiállítótermében. A kézműves alkotásokat egészen január 4-ig láthatják az érdeklődők.

A Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben Santák Judit és Oravecz Viktória végzős egyetemi hallgatók kiállítását tekinthetik meg az épület galériáján.

A Göcseji Múzeumban látható a „Mindenki szem a láncban” című időszaki kiállítás. Az ötvenes évek hangulatában bemutatott tárlat a hétköznapi élet helyszíneit és tárgyait hozza emberközelségbe. A kiállítás nem a politikai eseményeket kívánja elsősorban megmutatni, hanem az utcát, a konyhát és a hálószobát, az iskolát, a munkahelyet a benne élő emberekkel együtt. Így ismerheti meg a mai kor fiatalsága az ötvenes évek hétköznapjainak hangulatát. (sz.k.)

Tartalom megosztása: