keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Zalaegerszegi programajánló

Zalaegerszeg címer
Hírek

Zalaegerszegi programajánló

2006 november 17 - péntek
Ezen a héten is színvonalas rendezvényeket ajánlunk a figyelmükbe. Kívánjuk, hogy a munkával teli napok után töltődjenek fel művészeti élményekkel.

November 22-én Ella Fitzgerald emlékesetet hallhatnak a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben. A JazzSzerda sorozat vendégeinek – Szőke Nikoletta és a Jazzcluziv – koncertje 19.00 órakor kezdődik.

A rock zene rajongóinak a figyelmébe ajánljuk a november 25-én, szombaton 19.00 órakor kezdődő fergeteges zenei estet. Látogassanak el a Grabowsky – volt Dózsa – Klubba!

A Pálóczi Horváth Ádám Zeneiskola volt növendékeinek hangversenyét is biztosan sokan választják a nehéz hétfői nap után kikapcsolódásként. A koncert november 27-én 18.00 órakor kezdődik a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben.

November 25-én, szombaton „Disznóságok-zalai disznótoros” címmel rendeznek nagyszabású programot a Göcseji Múzeum munkatársai. A Göcseji Falumúzeumban a városi ember is meglesheti, milyen hangulata van egy klasszikus falusi disznóvágásnak. A kóstolással egybekötött rendezvényre mindenkit sok szeretettel várnak a szervezők!

Kiállításokra is ellátogathatnak családjukkal vagy barátaikkal:
A Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben Santák Judit és Oravecz Viktória végzős egyetemi hallgatók kiállítását tekinthetik meg az épület galériáján.
Szencz Lívia fiatal alkotó tárlatát november 30-ig látogathatják a Jókai utcai Móricz Galériában.

A Göcseji Múzeumban látható a „Mindenki szem a láncban” című időszaki kiállítás. Az ötvenes évek hangulatában bemutatott tárlat a hétköznapi élet helyszíneit és tárgyait hozza emberközelségbe. A kiállítás nem a politikai eseményeket kívánja elsősorban megmutatni, hanem az utcát, a konyhát és a hálószobát, az iskolát, a munkahelyet a benne élő emberekkel együtt. Így ismerheti meg a mai kor fiatalsága az ötvenes évek hétköznapjainak hangulatát. (szk)

Tartalom megosztása: