keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Zalaegerszegi programajánló

Zalaegerszeg címer
Hírek

Zalaegerszegi programajánló

2006 november 02 - csütörtök
Közeledik a tél, az őszi meleg napsugarak sokáig kényeztettek bennünket. Jó behúzódni egy belső térbe egy kellemes koncertre vagy kiállításra a szabadidőnkben. Az erre a hétre egy csokorba gyűjtött rendezvényeket munka után ajánljuk, s kívánjuk, hogy egy nehéz nap után töltődjenek fel művészeti élményekkel.

November 9-én, csütörtökön a Megasztár műsorból jól ismert Pflum Orsi és zenekara, a The Cup lesz a vendége a Mama Africa Music Clubnak. A zenekar 2003-ban alakult, a jazz, a soul és a funky elemeire épül a produkciójuk. Koncertjük 21.00 órakor kezdődik a Széchenyi téri pincehelyiségben.

November 10-én, pénteken kosztümös barokk kamarakoncertre látogathatnak el a hangulatos muzsika iránt érdeklődők. A korhű ruhákban fellépő művészek estje – akik a Marquise névre hallgatnak – 19.00 órakor kezdődik az Apáczai Csere János ÁMK-ban. A zenei élményt látványos háttér, kiegészítők és színpadi játék teszik még élvezetesebbé.

Szombaton és vasárnap hangos és színes vásári forgatag várja a zalaegerszegi közönséget a Göcseji Falumúzeumban. A programok középpontjában az ősz áll. A Márton Nap alkalmával őszi finomságok, néptáncbemutatók, kézműves programok, gyermekjátékok és mindenekelőtt jó hangulat varázsolja majd el az érdeklődőket.

Kiállításokra is ellátogathatunk családunkkal vagy barátainkkal:
A Göcseji Múzeumban látható a „Mindenki szem a láncban” című időszaki kiállítás. Az ötvenes évek hangulatában bemutatott tárlat a hétköznapi élet helyszíneit és tárgyait hozza emberközelségbe. A kiállítás nem a politikai eseményeket kívánja elsősorban megmutatni, hanem az utcát, a konyhát és a hálószobát, az iskolát, a munkahelyet a benne élő emberekkel együtt. Így ismerheti meg a mai kor fiatalsága az ötvenes évek hétköznapjainak a hangulatát.

In memoriam’56 című kiállítást tekinthetik meg a Hevesi Sándor Színház emeleti galériáján. Az 1956-os forradalom és szabadságharc 50. évfordulója tiszteletére rendezett tárlat a zalaegerszegi művészek főhajtása a forradalom előtt.

„A múló idő nyomában” címmel nyílt tárlat a Jókai úti Móricz Művelődési Házban. A zalai népművészeti kiállítás november 13-ig fogadja az érdeklődőket.

Tartalom megosztása: