keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Zalaegerszegi programajánló

Zalaegerszeg címer
Hírek

Zalaegerszegi programajánló

2006 október 31 - kedd
Közeledik a tél, az őszi meleg napsugarak sokáig kényeztettek bennünket. Jó behúzódni egy belső térbe egy kellemes koncertre vagy kiállításra a szabadidőnkben. Az erre a hétre egy csokorba gyűjtött rendezvényeket munka után ajánljuk, s kívánjuk, hogy egy nehéz nap után töltődjenek fel művészeti élményekkel.

November 2-án klubkoncert várja az érdeklődőket a Mama Africa Music Clubban. Az est vendége a Keszthely Jazz Műhely, koncertjük 20.30 órakor kezdődik a Széchenyi téri pincehelyiségben.

November 3-án, pénteken a Megasztár műsorból jól ismert Bartók Eszter és zenekara játszik szintén a Mama Africa Music Clubban. Az est fényét Caramel is emeli, aki Eszter vendége lesz a 21.00 órakor kezdődő koncert során.

November 4-én 30 éves megalakulását ünnepli a Válicka Citerazenekar az MMIK színháztermében. Olyan együttesek ünnepelnek a társasággal, mint a KISZÖV Táncegyüttes, a gellénházi Galagonya Citerazenekar és a Vajda József Népdalkör, a kőrösladányi Cuháré Citerazenekar és még sokan mások. A jubileumi műsor – melynek védnöke Dr. Gyimesi Endre polgármester – szombaton 15.00 órakor kezdődik.

Kiállításokra is ellátogathatunk családunkkal vagy barátainkkal: A Göcseji Múzeumban látható a „Mindenki szem a láncban” című időszaki kiállítás. Az ötvenes évek hangulatában bemutatott tárlat a hétköznapi élet helyszíneit és tárgyait hozza emberközelségbe. A kiállítás nem a politikai eseményeket kívánja elsősorban megmutatni, hanem az utcát, a konyhát és a hálószobát, az iskolát, a munkahelyet a benne élő emberekkel együtt. Így ismerheti meg a mai kor fiatalsága az ötvenes évek hétköznapjainak hangulatát.

In memoriam’56 című kiállítást tekinthetik meg a Hevesi Sándor Színház emeleti galériáján. Az 1956-os forradalom és szabadságharc 50. évfordulója tiszteletére rendezett tárlat a zalaegerszegi művészek főhajtása a forradalom előtt.

„A múló idő nyomában” címmel nyílt tárlat a Jókai úti Móricz Művelődési Házban. A zalai népművészeti kiállítás november 13-ig fogadja az érdeklődőket.

Tartalom megosztása: