keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Zalaegerszegi programajánló

Zalaegerszeg címer
Hírek

Zalaegerszegi programajánló

2006 június 15 - csütörtök
A város kulturális és szórakoztató létesítményei ezen a héten is várják a kikapcsolódni szándékozó zalaegerszegi közönséget. A választásban kívánunk segíteni, és ha elindulnak, ne feledjék otthon az Egerszeg Kártyájukat sem!

Kedden 17.00 órakor nyílik a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben a minImage sorozat júniusi tárlata. Két pécsi művészeti egyetemista, Horváth Csaba Árpád szobrász és Molnár Dániel festő mutatja be alkotásaikat. A műveket Colin Foster szobrászművész ajánlja az érdeklődők figyelmébe.

Ugyancsak a Városi Hangverseny- és Kiállítóterem ad otthont a Városi Vegyeskar minősítő és jótékonysági koncertjének június 23-án 19.00 órakor.

Szintén pénteken 21.00 órától vérpezsdítő Latin Fiesta várja a közönséget a Mama Africa Music Clubban. A fergeteges zenés est vendége a Patricio Baeza Band.

Zalaegerszeg idén is bekapcsolódik a „Múzeumok éjszakája” elnevezésű országos rendezvénysorozatba. Június 24-én 18.00 órától egészen éjszaka 02.00 óráig látogathatják a Göcseji Múzeum kiállításait, amelyekhez tárlatvezetést is igényelhetnek, sőt még a restaurátorműhelybe is bepillanthatnak A „Központok a Zala mentén” és a „Kettő egy pár” című kiállítások megtekintése közben a Pálóczi Horváth Ádám Zeneiskola tanárai és növendékei adnak koncertet, Pap Lujza színművésznő szerelmes verseket ad elő, a Sebő Együttes népzenével szórakoztatja az érdeklődőket. A Zalai Táncegyüttes is színes műsorral készül erre az estére, előadásuk után pedig táncolni hívják a közönséget. A gyerekek is bizonyára megtalálják az elfoglaltságot a nekik berendezett játszóházban, Zóka Gyula fotóművész pedig korabeli ruhákban fotózza le a zalaegerszegi közönséget. 

Szombaton és vasárnap extrém sportnapokat rendeznek a Városi Sportcsarnok előtti téren. Nemcsak gördeszka, triál és BMX bemutatókat láthatnak, de kipróbálhatják a falmászást, a legbátrabbak pedig az ejtőernyőzést is.

További képzőművészeti kiállításokra is elsétálhatunk családunkkal és barátainkkal: Mátai Attila grafikusművész „Írás” című kiállítását tekinthetik meg a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben, a Gönczi Galériában pedig még ezen a héten láthatják Nádler István Kossuth-díjas festőművész tárlatát. (Sz. K.)

Tartalom megosztása: