keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Zalaegerszegi segélyszállítmány Beregszászra

Zalaegerszeg címer
Hírek

Zalaegerszegi segélyszállítmány Beregszászra

2009 december 17 - csütörtök
A közelmúltban levélben fordult dr. Gyimesi Endre polgármesterhez Zalaegerszeg kárpátaljai testvérvárosa – Beregszász Megyei Jogú Város – önkormányzati vezetője, Gajdos István, melyben segítséget kért az influenzajárványtól sújtott településük lakóinak ellátásához.

Védőmaszkokra, 30×40 cm-es röntgenfilmre, Arbidol és Tamiflu (75 mg) vírusellenes szerekre, C-vitamin tartalmú készítményekre, gumikesztyűkre, illetve kézfertőtlenítő szerekre volt sürgősen szükségük. Helyzetüket nehezítette, hogy a helyi, ukrajnai egészségügyi intézmények a központi forrásból csak hiányosan kaptak kellő gyógyszereket, kellékeket.

A zalaegerszegi önkormányzat nemcsak a rendelkezésre álló lehetőségeket használta ki, de a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és Zalaegerszegi Polgári Védelmi Kirendeltsége közreműködésével több zalai település, köztük Zalatárnok, Szentkozmadombja, Nagypáli, Kispáli, Zalacséb és Szentpéterúr önkormányzata segítségével összesen mintegy 300 ezer forint értékű segélycsomagot állított össze és juttatott el Beregszászra.

(sajtóközlemény)

Tartalom megosztása: