keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Zalaegerszegi TE – Újpest 1-0 (0-0)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Zalaegerszegi TE – Újpest 1-0 (0-0)

2004 november 06 - szombat
Zalaegerszeg, 6000 néző. Jv.:Dubraviczky (Kispál, Balog).
NB-I. férfi labdarúgómérkőzés.

ZTE: Varga – Kocsárdi, Sebők V., Csóka, Szamosi – Kaj (Babati 75.), Ljubojevic, Balog, Koplárovics – Sebők J. (Gyánó 51.), Waltner. Újpest: Vlaszák – Grósz, Tamási, Juhár, Vanczák – Simek, Erős K.(Polonkai 62.), Farkas, Tóth N. – Bükszegi (Kovács 70.), Rajczi.
Gól: Sebők J. (4)..
Sárga lap: Csóka (31.), Grósz (36., 59.), Kocsárdi (75.), Vanczák (75.), Tóth N. (88.).
Piros lap: Grósz (59.)
 
Az első percekben a ZTE lépett fel kezdeményezőleg, a gólon – Sebők J. nagyszerűen eltalált 18 méteres lövésére Vlaszák mozdulni sem tudott – kívül is voltak helyzetei. Aztán feljött az Újpest és kiegyenlítetté vált a játék. A második félidő eleje is kiegyenlített játékot hozott, mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek. Grósz kiállítása azonban meglepetésre a vendégeket hozta fel, s tíz emberrel nagy erőfeszítéseket tettek az egyenlítésért. A ZTE hősiesen védekezett, s az újpestieknek csak érvénytelen gólokra futotta az erejéből. Bár az Újpest többet támadott, a mérkőzés egy jelentős részében mezőnyfölényt harcolt ki, a játékot gólra játsszák, s ez most nem jött össze nekik. A ZTE küzdeniakarásáért, s időkénti játékáért is dicséretet érdemel.
A mérkőzés utáni vélemények:
Tóth Géza, a ZTE Rt. igazgatótanácsának elnöke: – Nagyon örülök a győzelemnek, a fiúk ezzel sokat segítettek nekünk. Sopronban is, és a mai mérkőzésen is remekül kiszolgálták szurkolótáborunkat.
Varga Zoltán, a ZTE kapusa, aki több nehéz helyzetben is tisztázott és véleményünk szerint a csapat legjobbja volt: – Sérülésem végig hátráltatott a jáétékban, ezért végezték el játékostársaim a kirúgásokat. A kiállítást követően tudat alatt is őrízni akartuk előnyünket, amit szerencsére sikerült is. Nagyon örülök az eredménynek.
Gellei Imre, a ZTE vezetőedzője: – Nagyszerű iramú rangadón a kiváló erőkből álló Újpest ellen megérdemelt győzelmet arattunk. A csapat ismét bizonyította, jó lenne együttartani.
Mészöly Géza, az Újpest vezetőedzője: – A mérkőzés első 15 percében a ZTE jól játszott, megérdemelten jutott vezetéshez. A találkozó további részében mi játszottunk fölényben, sajnos, helyzeteink sokaságát puskáztuk el. Ennek eredménye nem lehetett más, mint vereség.

Tartalom megosztása: