keresés a weboldalon

Zalaegerszegiek előtt is nyitva a 200 millió forintos pályázati forrás (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Zalaegerszegiek előtt is nyitva a 200 millió forintos pályázati forrás (Videó)

2013 október 22 - kedd
Teljes körű, vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak civil szervezetek, amelyet határon túli magyar partnerekkel való kapcsolattartásra költhetnek el azok, akik hozzájutnak az összeghez. A 200 milliós keretre Gyutai Csaba, Zalaegerszeg polgármestere hívta fel a figyelmet, aki maga is tagja a kiíró szervezet, a Gyermek és Ifjúsági Alapprogram tanácsának, amelyben a pályázatokat elbírálják majd.

 
A zalaegerszegi Civil Iroda korábban már többször is sikerrel pályázott hasonló kiírások esetében. Legutóbb Kárpát-medencei fiatalokat táboroztattak a városban. Az új kiírás sem éri őket váratlanul, hiszen vannak kapcsolataik határon túli magyar partnerekkel.
Horváth Rita a Civil Információs Centrum irodavezetője elmondta:


A Gyermek és Ifjúsági Alapprogram legfrissebb pályázata hasonló együttműködésekhez kínál 100%-os támogatású, vissza nem térítendő forrást, erre hívta fel a figyelmet sajtótájékoztatóján Gyutai Csaba, Zalaegerszeg polgármestere.


A város polgármestere tagja az alapprogram tanácsának, így első kézből rendelkezik az információkkal. Mint sajtótájékoztatóján elmondta, évente több milliárd forint fölött rendelkezik a testület. A mostani kiírást várhatóan november elején egy újabb követi majd, amelyben téli táboroztatáshoz lehet forráshoz jutni. Tavasszal pedig a nyári táborokhoz kínálnak majd támogatást. Ezek elnyeréséhez formailag hibátlan és tartalmilag erős pályázatokra van szükség. A polgármester ilyenek elkészítésére és benyújtására biztatta a helyi civileket, hogy a keretből minél több pénz Zalaegerszegre vándorolhasson.
 
N.ZS./B.P.

Tartalom megosztása: