keresés a weboldalon

Zalaegerszegre látogatott a szlovén nagykövet (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Zalaegerszegre látogatott a szlovén nagykövet (Videó)

2011 május 31 - kedd
Szlovénia magyarországi nagykövetét Szent-Iványi Istvánt és Molnár G. Bíborka kulturális attasét látta ma vendégül Gyutai Csaba polgármester. A kerekasztal beszélgetés alkalmával közös kulturális, gazdasági és turisztikai lehetőségeket tárgyaltak.

A kerekasztal beszélgetés fő témája a kulturális és gazdasági kapcsolatok ápolása volt.

A szlovén nagykövet azt szeretné, ha a város még intenzívebben részt venne Szlovénia életében és szorosabbra fűznék az eddig is jól működő kapcsolatokat. Többek között meghívták Zalaegerszeget a Szlovénia Függetlenségének 20. évfordulója alkalmából tartott ünnepi rendezvényre is.

Szlovéniában Zalaegerszeg eddig is nagyon fontos szerepet játszott abban, hogy megismertessék Magyarországot. Nagyon sok rendezvényt tartottak, a kulturális életben is megvolt a szerepe a városnak, szeretnénk, ha ez a második félévben még intenzívebbé válna – mondta Dr Szent- Iványi István Magyarország Szlovéniai nagykövete.

A beszélgetés során kitértek a turisztikai és gazdasági lehetőségekre is, amiben mindkét fél újabb kapcsolódási lehetőségeket lát.

Próbálunk olyan üzleteket kötni, akár közvetíteni, ami sikeres lehet a zalai vállalkozók számára is. Már felvetődött, hogy jó minőségű zalai lisztet vásárolnának Szlovéniában. Természetesen igyekszünk ebben is közvetíteni – mondta Gyutai Csaba polgármester.

Gyutai Csaba így nyilatkozott Szlovénia és Zala megye együttműködéséről:

Szent- Iványi István elmondta szeretnének Lendva és Zalaegerszeg között oktatási kapcsolatokat is kialakítani. A tervek megvalósításához uniós pályázati lehetőségeket is igénybe fognak venni.

DZsu/T.S.

Fotó: Seres Péter

Nézze meg a képgalériát!

Tartalom megosztása: