keresés a weboldalon

Zalaegerszegre látogatott a Virágos Magyarországért verseny zsűrije (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Zalaegerszegre látogatott a Virágos Magyarországért verseny zsűrije (Videó)

2015 július 21 - kedd
Zalaegerszegre érkezett a Virágos Magyarországért környezetszépítő verseny regionális zsűrije. A megmérettetést 1994-ben öt minisztérium, a fővárosi önkormányzat, a Magyar Turizmus Zrt. és számos civil szervezet közreműködésével hívták életre.

A zalai megyeszékhely 2002 óta vesz részt a versenyben. Az elmúlt 13 év fejlesztéseivel több rangos elismerést és különdíjat sikerült elnyerni. Az önkormányzat nem titkolt szándéka, hogy a közeljövőben olyan városképet alakítson ki, amelyjel lehetőség nyílik a fődíj megszerzésére. Ehhez idén már több beruházással járultak hozzá – mondta Gecse Péter alpolgármester.

A verseny értékelési szempontjai tavaly óta jelentősen átalakultak. A zöldfelületek állapota mellett már az oktatási intézmények környezettudatosságára is figyelnek – tudtuk meg Németh Sándortól, Győr főkertészétől.

A megbeszélésen a szakmai a zsűri tagjai elismerően szóltak a város törekvéseiről. Ezután az önkormányzat munkatársai belvárosi sétára invitálták őket. Az ítészek egyebek mellett az Ady-iskola öko fejlesztéseivel, illetve a megújult Dísz térrel ismerkedtek.

K.Zs./I.G.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: