keresés a weboldalon

Zalai alkotók tárlata a színházban

Zalaegerszeg címer
Hírek

Zalai alkotók tárlata a színházban

2010 január 23 - szombat
A kultúra napi gálaműsort megelőzően került sor a VITRIN Képzőművészeti Egyesület hagyományos újévi tárlatára, melyen a helyi, vagy Zalához kötődő alkotók mutatkoznak be minden évben legújabb műveikkel. Idén több mint húsz művész képviselteti magát néhány új munkájával, így szépszámú és színvonalas anyag látható a Hevesi Sándor Színház nézőtéri galériájában.

A kiállítást Gyutai Csaba alpolgármester ajánlotta az érdeklődők figyelmébe. Kiemelte: ismét eltelt egy esztendő, ami sokak számára újításokat is hozott. Számos alkotó kísérletezett ugyanis valamilyen új technikával, anyaggal, vagy éppen színnel.

Németh Miklós grafikusművész például színes grafikákkal mutatkozik be a csoportos tárlaton, Horváth László szobrászművész, akit eddig inkább mértani kompozícióiról ismertünk, most grafikákkal jelentkezik.

Nemes László festőművész pedig egyszerűen kilépett a síkból: friss képsorozatán megkomponált, színes képkeret-darabkák keltenek három dimenziós hatást.

A VITRIN egyesület nevében Boncz Barnabás elmondta: nehéz körülmények között született meg a tárlat, de örülnek, hogy a Himnusz születésnapjára sikerült összeállítani ezt a változatos, és reprezentatív anyagot.

(Zala-Lap)

Tartalom megosztása: