keresés a weboldalon

Zalai bemutatkozás Kuselben

Zalaegerszeg címer
Hírek

Zalai bemutatkozás Kuselben

2009 október 02 - péntek
Bográcsban rotyogó gulyásleves, dödölle, kürtős kalács és magyar népzene várta a hétvégén a németországi Kuselben megrendezett Európai Őstermelői Vásár látogatóit.

A Zalaegerszegtől 960 km távolságban, Rajna Pfalz tartományban fekvő testvérvárosban szeptember 19-20-án 20 fős küldöttség képviselte városunkat Tombi Lajos alpolgármester vezetésével.

A közel 20 ezer érdeklődő kíváncsian nézte a faszén felett aranybarnára piruló kürtőskalácsokat, amelyekről többek közt azt is megtudhatták, hogy titkos receptje a 17. században az ő vidékükről, Mainzból került Erdélybe.

A vállalkozóbb szellemű gyermekek korongozhattak, az éhesek magyar gulyással, dödöllével és gesztenyepürével csillapíthatták éhségüket – amelyeket Pálfi László, a Göcsej-Palatinus étterem tulajdonosa igazi magyaros környezetben kínált a vendégeknek – , miközben egy zalai szalmafonó, egy gyöngyfűző és egy fazekas kézügyességét is megcsodálhatták.

A Tourinform iroda jóvoltából színes prospektusokból tájékozódhattak Magyarország és a régió turistákat vonzó célpontjairól. A jó hangulatról az ételek és az elmaradhatatlan magyar borok mellett a Haragláb népzenei együttes gondoskodott.

Reméljük, sikerült jó hírünket vinni, és a vásárlátogatók érdeklődését szép tájaink, fürdőink és gasztronómiánk iránt felkelteni. Természetesen ígéretünket vették: a magyar stand jövőre is benépesül a kuseli vásárban.

(Bogár Beáta
nemzetközi és idegenforgalmi szakreferens)

Tartalom megosztása: