keresés a weboldalon

Zárásként négy bajnoki érem a TRIÓ Egerszeg ZTC tarsolyában

Zalaegerszeg címer
Hírek

Zárásként négy bajnoki érem a TRIÓ Egerszeg ZTC tarsolyában

2018 november 20 - kedd
Az ősz végére a tájékozódási futók idei bajnoki sorozata is befejeződött. A sorozat zárásaként a csapatbajnoki küzdelmeket rendezték meg az alföldi Tázlár térségében, ahol a Göcsej KTFE és a TRIÓ Egerszeg ZTC csapatai is rajthoz álltak.

A homokbuckás, helyenként mély talajú terep a haladást, míg a változatos növényzet és a nyílt területek a tájékozódásban kínáltak komoly kihívást a versenyzőknek. A bajnoki hétvége első napján a klasszikus csapatbajnokságot rendezték, ahol a háromfős csapatok összesített egyéni időeredményei adták a végeredményt. A bajnokságon ezúttal a ZTC csapatai szerepeltek kiemelkedően, hiszen az esélyes szenior női csapat magyar bajnoki címe mellé az ifjúsági fiúk bravúros bronzérmét gyűjtötte be az egyesület.

Az érmes és a pontszerző zalai csapatok:

N14 – 8. TRIÓ Egerszeg ZTC (Antal Sára, Kolcsár Panna, Tőke Fruzsina)

N18 – 8. TRIÓ Egerszeg ZTC (Antal Virág, Rövid Boglárka, Török Anna)

N21 – 6. Göcsej KTFE (Bertóti Regina, Takács Orsolya, Császár Éva)

N105 – 1. TRIÓ Egerszeg ZTC (Sárecz Éva, Uhlir Tímea, Szabó Ágnes), 6. TRIÓ Egerszeg ZTC (Szabó Emese, Pap Viktória, Gerzsényi Ágnes)

F18 – 3. TRIÓ Egerszeg ZTC (Csertán András, Fekete Sámuel, Takács Ticián)

F20 – 7. Göcsej KTFE (Fülöp Álmos Huba, Jacses Sámuel, Varga Marcell)

F105 – 5. TRIÓ Egerszeg ZTC (Uhlir Péter, Mitró Zoltán, Fehér Ferenc)

 

Másnap már a Pontbegyűjtő Csapatbajnokság küzdelmeit rendezték ugyancsak a tázlári terepen. Ebben a versenyszámban a megszokott képességek mellett a jól választott taktika is fontos volt, hiszen a csapatok tagjainak feladata volt, hogy a terepről minél gyorsabban összegyűjtsék a kapott feladat ellenőrző pontjait. Ezt a napot is a két éremmel zárta a TRIÓ Egerszeg ZTC, ahol a szenior női versenyzői – más összeállításban – a bajnoki arany mellé egy bronzérmet is szereztek.

Az érmes és pontszerző csapatok:

N21 – 6. Göcsej KTFE (Bertóti Regina, Takács Orsolya, Császár Éva)

N105 – 1. TRIÓ Egerszeg ZTC (Sárecz Éva, Szabó Ágnes, Porgányiné Henrich Piroska), 3. TRIÓ Egerszeg ZTC (Pap Viktória, Uhlir Tímea, Szabó Emese)

F18 – 6. TRIÓ Egerszeg ZTC (Csertán András, Fekete Sámuel, Takács Ticián)

F20 – 8. Göcsej KTFE (Fülöp Álmos Huba, Jacsev Sámuel, Varga Marcell)

 

-P-

Tartalom megosztása: