keresés a weboldalon

Zavartalan a működés (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Zavartalan a működés (Videó)

2016 június 21 - kedd
A változások ellenére továbbra is zavartalan a szemét elszállítása Zalaegerszegen. Mint ismert, a hulladékgazdálkodás szakmai koordinálásáért áprilistól a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. felel. Az új konzorcium elsősorban a lakossági díjbeszedést végzi.

A megszokott mederben dolgoznak a helyi hulladékszállító munkatársai a zalabesenyői városrészben. Magyarországon jelenleg 174 hulladékgazdálkodási közszolgáltató működik, melyek a szolgáltatást különböző áron és minőségben végzik. Bár az új rendszer működése nem problémamentes, Zalaegerszegen egyelőre nincs fennakadás – mondta Horváth Márton, a Zalai Közszolgáltató Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Az önkormányzatok június 30-ig módosíthatják a közszolgáltatókkal kötött szerződéseiket. A megyeszékhely közgyűlése ennek legutóbbi ülésén tett eleget – emlékeztetett Gecse Péter. Az alpolgármester szerint a szolgáltatás színvonalának fennmaradásához, illetve a rendszer stabilizálásához állami segítség is kell. A helyi céggel viszont folyamatos az egyeztetés, így a jövőben sem fenyeget összeomlás.

Eddig 56 hulladékgazdálkodási közszolgáltató kért előleget működési költségeinek fedezésére. A Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. ígérete szerint június végéig minden érintetthez eljuttatja a szükséges forrásokat.

K.Zs./P.B.

Tartalom megosztása: