keresés a weboldalon

ZegaSztár-gála

Zalaegerszeg címer
Hírek

ZegaSztár-gála

2023 december 11 - hétfő
Hat kategóriában összesen 23 produkciót láthatott a közönség szombaton a 2023. évi Zegasztár gáláján. Az összművészeti tehetségkutató verseny döntőjének ezúttal is a Hevesi Sándor Színház adott helyet. A közel háromórás műsort a Zalaegerszegi Televízió élőben közvetítette.

Kategóriánként 3-3 előadást a zsűri, 1-et 1-et pedig a közönség juttatott el a gálára. A fiatalok teltház előtt mutatták be produkcióikat.

Az eredményhirdetést megelőzően Berkes Dániel és tanítványai léptek a színpadra. Előadásukkal a karácsonyra hangolták a közönséget.

Az eredményhirdetés a képzőművészet kategóriával kezdődött. A nyolc beérkezett alkotást elbíráló Farkas Ferenc, Munkácsy-díjas szobrászművész Koller Helén munkáját találta a legkiemelkedőbbnek.

A műfajok legjobbjairól Besenczi Árpád, a Hevesi Sándor Színház igazgatója, Bot Gábor színművész és Cseh Richárd táncos-koreográfus döntöttek. Eszerint a vers- és prózamondás győztese Pilise Levente, a Zrínyi Miklós Gimnázium tanulója lett. Modern- és társastáncban a Motion TSE csapata győzedelmeskedett. A néptáncosok közül a Zalai Táncegyüttes egyesített utánpótlás csoportja, a népzene, népdal műfajban pedig az Ady iskolából érkezett Pipacsok bizonyultak a legjobbaknak. A komolyzene élén a Pálóczi Horváth Ádám AMI növendéke, Herczeg Zsófia végzett hegedűjátékával, míg a könnyűzenei előadók közül az ugyancsak pálóczis Mayer-Zsuppányi Csengét választották ki az ítészek. A kategóriák legjobbjai 100 ezer forintot vihettek haza.

A 2023. évi ZegaSztárról ezúttal is a nézők dönthettek. Az adás ideje alatt több, mint 8200 SMS érkezett a produkciókra. A legtöbb szavazatot – 1473-at – a Zalai Táncegyüttes egyesített utánpótlás csoportja kapta, így a kategória mellett a közönségdíjat is ők vihették haza.

A ZegaSztár 2023 győztesei 300 ezer forintot, valamint Farkas Ferenc Munkácsy-díjas szobrászművész alkotását nyerték.

F.M./B.P.

Fotó: Seres Péter

Képgaléria


További hírek, aktualitások az Egerszegi Hírek oldalon olvashatók.

Tartalom megosztása: