keresés a weboldalon

Zeginfó

Zalaegerszeg címer
Hírek

Zeginfó

2024 április 19 - péntek

Huszonegy napirendi pontot tárgyalt soron következő ülésén Zalaegerszeg önkormányzata. Az előterjesztések közül húszat ellenszavazat és tartózkodás nélkül fogadtak el. A fontosabb döntésekről a polgármester a városházán tájékoztatta az újságírókat.

Kiemelt téma volt a költségvetés első negyedévi módosítása. Erre azért volt szükség, mert közel 3 milliárd forint állami hozzájárulás érkezett a városba.

A TOP Plusz programban a zalai vármegyeszékhely 8,5 milliárd forint keretösszegből tud gazdálkodni 2027-ig. A testület most két pályázatról döntött.

A városvezető beszámolt arról is, hogy sikeres volt a vegyes fogászati, valamint a házi gyermekorvosi körzet ellátására kiírt pályázat. Július elsejétől a praxist Vass Tamás László fogorvos, illetve Kelen Kata gyermekgyógyász szakorvos veszi át. Május 10-én, a Város Napjához kapcsolódó ünnepi közgyűlésen posztumusz díszpolgári címben részesül Gábor Miklós, a zalaegerszegi születésű Kossuth-díjas színművész. A Pro Urbe Díjat az 55 éves Széchenyi István Technikumnak, valamint a József Attila Városi Könyvtárnak adományozzák. A bibliotéka tavaly ünnepelte alapításának 60 éves jubileumát.

K.I./Sz.L.


További hírek, aktualitások az Egerszegi Hírek oldalon olvashatók.

Tartalom megosztása: