keresés a weboldalon

ZEGinfó: beszámoló a közgyűlés legfontosabb döntéseiről

Zalaegerszeg címer
Hírek

ZEGinfó: beszámoló a közgyűlés legfontosabb döntéseiről

2024 június 14 - péntek

Ma tartotta a nyári szünet előtti utolsó rendes ülését a zalai megyeszékhely közgyűlése. A képviselők 27 napirendi pontot tárgyaltak, s jórészt egyhangú döntések születtek. Ezekről Balaicz Zoltán polgármester a városházán tájékoztatta az újságírókat.

A polgármester beszámolt a 2024-es városi költségvetés második negyedévi módosításáról. Eszerint a büdzsé 882 millió forinttal emelkedett, így a főösszeg 52,2 milliárd forintra nőtt. A képviselők döntöttek az elérhető támogatások igényléséhez kapcsolódó jövedelemhatárok emeléséről, így többen részesülhetnek városi segítségben. Mostantól többeket tudnak lakhatási lehetőséggel is segíteni: a Fiatal Családok Otthonában növelték a nehéz élethelyzetűeknek szánt lakások számát.

A beszámolón elhangzott: ősztől már nem tudnak a zalaegerszegi diákok pécsi kollégiumi elhelyezésében közreműködni, miután az egyetem minden várossal szerződést bontott.  A közgyűlés ismét Zsolnai Juditot nevezte ki a Zalaegerszegi Család- és Gyermekjóléti Központ igazgatói posztjára, ugyanakkor a Közgyűjteményi és Közművelődési Gazdasági Ellátó Szervezet élére továbbra is keresik a megfelelő jelöltet. A testület döntött még arról, hogy meghosszabbítja az együttműködést a kertvárosi posta működtetéséről a Magyar Posta Zrt.-vel 2025. december 31-ig. Problémaként felmerült, hogy jelentős terhet jelent a városnak a Volánbusz Zrt. vesztesége.

Balaicz Zoltán hozzátette: Ezért az összegért cserébe jogosan várja el az önkormányzat és a lakosság is a Volánbusz Zrt-től a menetrend pontos betartását, a további fejlesztéseket, valamint a járműpark modernizálását. A helyi tömegközlekedés ügyére a szeptemberi közgyűlésen visszatérnek. Akkor tárgyalják ugyanis a 14 éven aluliaknak tervezett ingyenes, tömegközlekedési lehetőség biztosítását.

Sz.É./Sz.G.


További hírek, aktualitások az Egerszegi Hírek oldalon olvashatók.

 

 

Tartalom megosztása: