keresés a weboldalon

ZEGINFO

Zalaegerszeg címer
Hírek

ZEGINFO

2024 február 15 - csütörtök
Ma tartotta első ülését idén a zalai vármegyeszékhely közgyűlése. A képviselők 30 napirendi pontot tárgyaltak, melyekről nagyrészt egyhangú döntést hoztak. A részletekről Balaicz Zoltán polgármester a városházán tájékoztatta az újságírókat.

A grémium 48,5 milliárd forint főösszeggel elfogadta az éves költségvetést. A büdzsé – mely nem tartalmaz sem hitelfelvételt, sem adóemelést – idén is stabil és kiszámítható működést tesz lehetővé.

Minden városrészre kiemelt figyelmet fordítanak, így a korábbi évekhez hasonlóan tovább folytatódik többek között a járdák és az utak rendbetétele, valamit a parkolók kialakítása – emelte ki a városvezető. Beszámolt arról is, hogy az előző Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban az önkormányzat 35 projektet zárt le, melyre közel 18 milliárd forintot fordítottak.

Ennek részeként épül fel a négyévszakos, fedett gyermekjátszóház, melyre nagy igény van. Az Északi Ipari Parkban, valamint a logisztikai központban további, helyi gazdaságot erősítő beruházásokra kerül majd sor.

K.I./Sz.L.


További hírek, aktualitások az Egerszegi Hírek oldalon olvashatók.

Tartalom megosztása: