keresés a weboldalon

Zeginfó

Zalaegerszeg címer
Hírek

Zeginfó

2024 március 21 - csütörtök
Megtartotta aktuális közgyűlését Zalaegerszeg önkormányzata, ahol 27 napirendi pontot tárgyaltak. Módosították egyebek mellett a településképi rendeletet, határoztak a szociális szolgáltatások díjáról, illetve településfejlesztéssel kapcsolatos döntéseket hoztak.

Balaicz Zoltán polgármester bejelentette: a településképi rendeletmódosításnak köszönhetően az önkormányzatnak a jövőben több lehetősége lesz a középületek felújítására, illetve a gondatlan ingatlantulajdonosokkal szembeni fellépésre.

A szociális szolgáltatásokat érintően a legtöbb területen nem kell térítési díjakat emelni.

Jó hír, hogy jelentősen emelkedett a zalaegerszegi felsőoktatási intézménybe járó, s itt lakó hallgatók önkormányzati ösztöndíja. A városatyák határoztak a Városgazdálkodási Kft. székházának és a Zala Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat épületének felújításáról, valamint arról, hogy a Városi Hangverseny- és Kiállítóterem előtti teret Gábor Miklós színészlegendáról nevezik el. Amint az a Zeginfón elhangzott, hamarosan elkezdődik a teskándi kerékpárút megépítése és a páterdombi közösségi tér kialakítása is. Május 10-én, a Város napján avatják fel a megújult Mérleg teret a visszaépített Mérlegházzal és az egykori végvárat idéző szoborral. Az Európai Uniós forrásokból származó fejlesztésekben az önkormányzat saját cége, a Zalaegerszegi Városfejlesztő Zrt. lesz a partner.

S.A.Sz.L.


További hírek, aktualitások az Egerszegi Hírek oldalon olvashatók.

Tartalom megosztása: