keresés a weboldalon

Zeginfó

Zalaegerszeg címer
Hírek

Zeginfó

2023 október 19 - csütörtök
Ma tartotta soron következő ülését a zalai vármegyeszékhely közgyűlése. A képviselők 23 napirendi pontot tárgyaltak, melyekkel kapcsolatban jórészt egyhangú döntések születtek. Ezekről Balaicz Zoltán polgármester a városházán tájékoztatta az újságírókat.

A képviselőtestület módosította a város 2023-as költségvetését, melynek eredményeként 58 millió forinttal emelkedett a főösszeg. A változtatásra azért volt szükség, mert a Göcseji Tudásközpont november elsejétől önálló költségvetési intézménnyé vált, illetve mielőbb szeretnék elkezdeni a Kosztolányi út kétirányúsításának második ütemét.

A polgármester beszámolt még azokról az energiahatékonysággal kapcsolatos beruházásokról, melyeket az elmúlt egy évben sikeresen megvalósítottak. Ezek részeként 530 millió forintot fordítottak egyebek között fűtés-, és világításkorszerűsítésre, napelemek elhelyezésére, hőszigetelésekre, valamint ingyenes égőcsere programra. A tájékoztatón részt vett Benke Richárd önkormányzati képviselő, aki a közgyűlésen indítványt terjesztett elő a külföldi munkavállalókkal kapcsolatosan. Mint mondta, egymásnak ellentmondó hírek keringenek a Zalaegerszegen dolgozó vendégmunkások létszámáról.

A közgyűlés döntést hozott még arról is, hogy a Göcseji Tudásközpont Zalaegerszegi Helyi Termék Piac vezetője november elsejétől Sümeginé Horváth Anita lesz. Ugyancsak november elsejétől az ügyeleti ellátást az Országos Mentőszolgálat koordinálja a zalai vármegyeszékhelyen. A következő közgyűlést november 16-án tartják.

Sz.É./E.K.

Tartalom megosztása: