keresés a weboldalon

Zene világnapi est Botfán

Zalaegerszeg címer
Hírek

Zene világnapi est Botfán

2009 szeptember 28 - hétfő
A zene világnapja előtti hétvégén tartottak műsoros estet Botfán. A rendező a Válicka Citerabarátok Egylete, de a programban nemcsak népdalok csendültek fel, hanem számos műfajnak tapsolhatott a közönség a közreműködők révén.

A keretet azonban a citerások adták, akik tavaly Budapesten, a Magyar Néprajzi Múzeumban kaptak felkérést a zene ünnepén. Ennek sikerén felbuzdulva gondolták, hogy hazai berkekben is megemlékeznek a nemzetközi ünnepről. A dal, az ének és a hangszeres zene fontosságát Nagy Lajos, a citera zenekar alapítója méltatta.

Majd színpadra lépett a citerások több korosztálya, köztük a legkisebbek is, akiknek a technikája a nyári táborban sokat fejlődött (az egyesület a Gyermek és Ifjúsági Alapprogram keretében az „Ifjúsági korosztály számára, érdekében végzett tevékenységek támogatására” nyert pályázat segítségével valósította meg a nyári képzést).

Közreműködők voltak: Kardos Endre – Bozi és Kristóf Attila megzenésített versekkel, Vassné Srágli Hajnalka musicallal, Ferincz Adrienn népdallal, Kovács László dalműrészlettel.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: