keresés a weboldalon

Zenés-táncos polgáravatás

Zalaegerszeg címer
Hírek

Zenés-táncos polgáravatás

2006 május 15 - hétfő
1995 óta minden májusban a város tiszteletbeli polgáraivá avatja a végzős zalaegerszegi diákokat. Idén 43 osztályban 1361-en fejezik be középiskolai tanulmányaikat. Az ő tiszteletükre, az érettségit megelőző pénteken, a Dísz téren került sor a hagyományos avatóünnepségre.

A fiatalok zenés-táncos műsorszámokkal búcsúztak el iskolájuktól és egymástól. Szinte minden középiskolából került valamilyen produkció a színpadra. A hangulatos délelőttön dr. Gyimesi Endre polgármester avatta polgárrá a diákokat.

Mint mondta, a város mindig számít a fiatalokra, hiszen a jövő bizonytalan lenne nélkülük. A tanulás nagyon jó befektetés, hiszen négy-öt főiskolai vagy egyetemi év gyümölcsét akár negyven-ötven évig is élvezheti valaki. A polgármester arra kérte a fiatalokat, hogy a tanulmányaik befejezése után, szaktudásukkal és tapasztalataikkal térjenek vissza városukba, hiszen mindig szükség van a friss munkaerőre. Akit pedig valamilyen oknál fogva messze sodor az élet, az is mindig legyen büszke zalai kötődésére, és gondoljon arra, hogy van egy biztos hely, ahová mindig vissza lehet térni. (Zala-Lap Kft.)

Tartalom megosztása: