keresés a weboldalon

Zökkenőmentes közlekedés (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Zökkenőmentes közlekedés (Videó)

2016 május 11 - szerda
Megújult a Fenyő utca. Mintegy 50 millió forintból új közműveket, közvilágítási hálózatot és feltáró utat építettek a Páterdombon. A beruházást az önkormányzat finanszírozta. A részletekről ma tájékoztatták a sajtó képviselőit.

Itt, a Fenyő utcában készült el az a fejlesztés, melyet az önkormányzat a helyi cégek kérésére teljesített. A problémát az jelentette, hogy a több száz alkalmazott nehezen közelítette meg munkahelyét. A volt ALUGÉP területén jelenleg 8 vállalkozás működik. Közülük elsősorban a 3B Hungária Kft. kezdeményezte a beruházást. Ennek okáról Nagy Zoltán ügyvezető tájékoztatott.

Az önkormányzat idén egy vállalkozói alapot hozott létre azzal a céllal, hogy – törvényes keretek között – segítse a helyi vállalkozások fejlődését. Az alap olyan fejlesztésekre biztosít forrást, melyek a dolgozók mindennapjait, illetve munkába járását könnyítik meg. Így például új utak, kerékpárutak, járdák és buszmegállók épülhetnek, illetve a közművek is megújulhatnak a város támogatásával.

A részletekről Balaicz Zoltán polgármester számolt be.

A Páterdombon az elmúlt időszakban több fejlesztés is történt. A mostanin kívül más utak és járdaszakaszok is megújultak – mondta el Gecse Péter alpolgármester, majd hozzátette:

Az ilyen és ehhez hasonló beruházások mindegyike a településrész elszigeteltségét csökkenti, illetve megközelíthetőségét szolgálja. Az önkormányzat kiemelt figyelmet fordít az arányos városfejlesztésre, így Zalaegerszeg több pontján zajlanak korszerűsítések.

V.D./Cs.M.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: