keresés a weboldalon

Zöld célok (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Zöld célok (Videó)

2018 április 18 - szerda
Bemutatták Zalaegerszeg környezetvédelmi programjának legfontosabb elemeit szerdán a Városházán. A tanulmányt – amely mindenben megfelel a hatályos törvényi előírásoknak – tavaly májusban fogadta el a közgyűlés. Cél egy élhető, modern és természetvédelmet szem előtt tartó település kialakítása. A részletekről Gecse Péter alpolgármester tájékoztatta az újságírókat.

Környezettudatos nevelés, energiahatékonyság, közlekedésfejlesztés. Többek között ezekre összpontosít a város hat évre szóló cselekvési terve. Ebben kiemelt figyelmet fordítanak a hulladékstratégia átalakítására. Az önkormányzat évente közel 9 millió forintot áldoz az illegális lerakók felszámolására, holott a szemét elszállítására több lehetőség nyílik.

A hosszútávú elképzelésekhez tartozik még, hogy a megyeszékhelyen hamarosan zöldfelületet növelő beruházások kezdődnek. Minderre a Településfejlesztési Operatív Program biztosít forrást.

A sajtótájékoztatón bejelentették hogy az idei TeTedd! akciót június közepén tartják. A városszépítők ezúttal a Parkerdőt teszik rendbe.

K.Zs./P.B.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: