keresés a weboldalon

Zöld Zala bajnokai

Zalaegerszeg címer
Hírek

Zöld Zala bajnokai

2010 október 12 - kedd
A közelmúltban Keszthelyen rendezett „Zöld Zala” megyei természetvédelmi vetélkedő döntős nyolc csapat közül az Eötvös – iskola hetedikesei végeztek az élen. Felkészítőjük, Járiné Lévai Marianna elmondta, nagyon intenzív hozzáállást kívánt az év elején kiírt verseny.

Miután az írásbeli fordulón sikeresen túljutottak öt nap maradt a téma, a természetvédelem és a Balaton sokrétű (irodalom, zene is) tanulmányozására. Amellett, hogy a három lány, Gál Gréta, Pup Helena és Takács Alexandra maximális szorgalommal bír, szinte az egész iskola segítette őket ötletekkel, ismeretanyag gyűjtéssel.

Ez utóbbiban még a megyei könyvtár is támogató volt. Előzetes feladatként hajtogatott, azaz két oldalról nézve más – más jelenetet ábrázoló „vizes” képet kellett készíteni, összeállítani az előadás szövegét és kifundálni, mit öltsenek magukra amikor is öko – ruhában megjelenés volt az előírás.

Végül is az első helyért a keszthelyi csapattal holtverseny alakult ki, melyet villámkérdések döntöttek el. Az egyéni és az iskolát illető díjakat Sáringer – Kenyeres Tamás a zsűri elnöke, Zala környezetvédelmi tanácsnoka és Ruzsics Ferenc polgármester adták át.

Zala-Lap, bánfi kati

Tartalom megosztása: