keresés a weboldalon

„Zöld-Zala” – Környezetvédelmi roadshow Zalaegerszegen

Zalaegerszeg címer
Hírek

„Zöld-Zala” – Környezetvédelmi roadshow Zalaegerszegen

2011 június 18 - szombat
Környezetvédelmi roadshownak adott helyet pénteken a Dísz tér. A program részét képezte a Zöld-Zala környezetvédelmi kampánysorozatnak, melyet Zala megye fenntartható fejlődése érdekében indított a Zaláért Egyesület. Az érdeklődőket koncertek, és a környezetvédelemmel kapcsolatos játékok, feladatok várták Zalaegerszegen.

A rendezvényt Gyutai Csaba polgármester nyitotta meg. Beszédében azt hangsúlyozta, hogy különös küldetése van a zalaegerszegi városvezetésnek: fel kell építenie egy olyan várost, amely használja a természet erőforrásait, és igyekszik úgy gazdálkodni velük, hogy hosszú évekre biztosított legyen a jövő. Mindebben nagy szerep hárul a lakosságra is, ezért fogadta örömmel a város a Zaláért Egyesület szervezésében megvalósult környezetvédelmi roadshowt is.

– Két fő részből és több rendezvényből tevődik össze a „Zöld-Zala” projekt. Lényege az, hogy környezettudatos életformát, gondolkodást alakítsunk ki a fiatalokban. Ennek érdekében szervezünk rendezvényeket, és indítunk útjára egy hirdetési kampányt – árulta el dr. Borosán Gyula, a Zaláért Egyesület elnöke.

A zalaegerszegi roadshown számos program várta az érdeklődőket. Lehetőség nyílt ökológiai lábnyom-számításra, bioételek kóstolójára, öko-kézműves foglalkozásokra, a színpadon pedig fellépők szórakoztatták a közönséget.

F.M.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: