keresés a weboldalon

Zsűriztek (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Zsűriztek (Videó)

2021 augusztus 11 - szerda
Zalaegerszegre érkezett a Virágos Magyarország verseny zsűrije. A környezetszépítő mozgalom megmérettetésére országosan, mintegy 300, Zalából 16 település nevezett. A Magyar Turisztikai Ügynökség 2021-ben 28. alkalommal indította útjára a kihívást.

A szakemberek elsőként a zalai megyeszékhely belvárosát tekintették meg, később pedig több helyszínre is ellátogattak. A szempontok, melyek alapján döntenek, mindenütt azonosak: egy-egy falu vagy város mennyire hozza ki adottságaihoz mérten a legtöbbet környezetéből. Azaz: miként tudják szebbé, jobbá és élhetőbbé varázsolni azt.

Laczkó Mária, zsűritag, Virágos Magyarország:

Zalaegerszeg rendszerint jól szerepel a mustrán. 2015-ben országos első helyezést ért az itt és ezért sokat dolgozók munkája.

Horváth István, ügyvezető, Városgazdálkodási Kft:

Az esemény kapcsán tartott sajtótájékoztatón részt vett Vigh László. Az országgyűlési képviselő kiemelte: a rendezettség és a zöld felületek magas aránya a frekventált területek mellett a fejlesztések környezetében is fontos.

Vigh László, országgyűlési képviselő:

Augusztus közepére a zsűri valamennyi versenyző település látogatását befejezi. A második szakaszban a megyék, régiók nyerteseit az országos bírák újra felkeresik és döntenek az idei győztesekről.

Sz.É./F.M.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: