keresés a weboldalon

ZTE – Körmend rangadó a diákoknál is

Zalaegerszeg címer
Hírek

ZTE – Körmend rangadó a diákoknál is

2010 május 11 - kedd
A hétvégi Eötvös Kupa a hazai fiú csapat győzelmével zárult, második helyre szorítva a város legendás kosárlabda ellenfelét, a körmendieket. A szombathelyi Falco harmadik, a trieszti Inter Club Muggia negyedik helyen végzett

A színvonalasnak ítélt torna végén Hanzséros Alajos, a ZTE Eötvös edzője értékelte a versenyt. Elmondta, a Nyugat – Dunántúl három legjobb csapata mérkőzött egymással, mely jó felkészülést jelentett a május végi korosztályos diákolimpiához, illetve egyéb egyesületi versenyekhez. Örömmel vették, egykori diákjaik, ma ZTE KK felnőtt csapatának tagjai, Tóth Ádám és Horváth Balázs részvételét a díjátadón.

– A gyerekek nagyon szépen dolgoztak és bőven volt cserelehetőségem is. A 20 fős csapatból tizenöten voltak pályán. A teljesítményre kedvező hatással volt a hazai pálya előnye, a szurkolók biztatása. Jó érzés volt az egykori tanítványok ittléte. Ha korosztályonként csak egy-egy játékost tudunk adni a felnőtt csapatnak, már az is nagyon szép eredmény. Számítanak ránk e téren, figyelik az utánpótlást – mondta Hanzséros Alajos, aki a heti négy edzés napra várja más iskolákból is az esetleges érdeklődőket.

Jelenleg az Ady és a Dózsa iskolákból erősíti négy fő a csapatot.

A fentiekkel egyidőben a korosztályos (12-13 éves) lányok számára a Zala Volán szervezett kupát az Ostoros Károly Csarnokban. Itt az első helyet a nagykanizsaiak vívták ki, őket követte a rangsorban a szombathelyi, a trieszti és a helyi csapat.

Az egyel idősebb korosztály kosárlabda diákolimpia országos elődöntőjének szintén az Eötvös-iskola volt a helyszíne május 6-án. Ennek során a hazaiaknak nem sikerült megszerezni a győzelmet, így a szombathelyi Bolyai Gyakorló Általános Iskola csapata jutott az ország legjobb nyolc együttese közé.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: