keresés a weboldalon

ZTE Seniorok nyerték a Horváth Csaba röplabda emléktornát

Zalaegerszeg címer
Hírek

ZTE Seniorok nyerték a Horváth Csaba röplabda emléktornát

2016 szeptember 09 - péntek
Egykori zalaegerszegi röplabdásokra emlékeztek, köztük Horváth Csabára a hétvégén egy négycsapatos emléktornával. A legendás ütőjátékos ebben az évben lenne 50 éves, aki részese volt a zalaegerszegi röplabdázás fénykorának és játékával az NB I-be vezette 2009-ben a Sümeg csapatát.

A emléktornán a házigazda ZTE RK mellett a Sümeg, a Szombathely és az egykor a megyeszékhelyen játszott játékosokból összeállt ZTE Seniorok csapata vett részt. Az utóbbi csapatban pályára lépett a válogatottban is szerepelt, jelenleg Ausztriában légióskodó kiváló szélső ütőjátékos Mózer Zoltán is. A tornán a csapatok két nyert szettig játszottak. A nyitómérkőzésen a ZTE RK szoros csatában tudott nyerni a Szombathelyi csapat ellen, hasonlóképpen a ZTE Szeniorok a Sümeg ellen. Amíg a csapatok ebédeltek, addig egy bemutatkozó mérkőzésen két vegyes csapat szórakoztatta a nézőket, amelyekben pályára léptek az ősszel a dunántúli bajnokságban induló ZTE RK női röplabdázói is. A bronzmérkőzésen a két vesztes, azaz a Sümeg és a Szombathely találkozott, ahol a sümegiek nyertek 2-0-ra. A döntőben a ZTE Seniorok és ZTE RK mérkőzésen az első néhány perc szoros kiélezett csatát hozott, majd a rutinos Seniorok sima 2-0-ra nyertek és ezzel elhódították a kupát. A torna különdíját, a Mózer Zoltán által felajánlott mezt a legjobb mezőnyjátékosnak választott sümegi Iván Gergő kapta.

Az emléktorna végén Horváth Csaba özvegye elmondta, hogy nagyon örült ennek a tornának, hiszen férjének mindene volt a röplabda és ezzel a tornával hagyományt teremtve állíthatnak neki méltó emléket, a többi egykori zalaegerszegi röplabdással egyetemben.

Jóna IStván

 

Tartalom megosztása: