keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Zúzz velünk! (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Zúzz velünk! (Videó)

2012 április 16 - hétfő
Zúzz velünk! címmel elektronikai hulladékgyűjtő akciót hirdet általános és középiskolai tanulók számára a zalaegerszegi önkormányzat, a Zala-Depo, valamint a Flextronics. Ennek megfelelően a tanulók április 16-20-ig 8 középiskolai, 23-27-ig pedig ugyancsak 8 általános iskolai helyszínen helyezhetik el a használhatatlanná, illetve fölöslegessé vált eszközöket.

Magyarországon évente mintegy 130 ezer tonna elektronikai hulladék keletkezik, s a korábbi évek örökségeként további 3-400 ezer tonna szakszerű feldolgozására lenne szükség. Ami a mutatókat illeti még: az árammal működő készülékek közül 12 hónap alatt csaknem 400 ezer darab válik használhatatlanná, azaz szemétté. Ezekből jelenleg mindössze 20-25 ezer TV és monitor képcsövet hasznosítanak újra. Zalaegerszegen tavaly a Zúzz velünk! akcióban összesen 6 ezer kilogramm elektronikai hulladék gyűlt össze.
Doszpoth Attila alpolgármester, Horváth Attila, a Zrínyi Gimnázium igazgatója és Czudor Léna, a Zala-Depo sajtóreferense szerint a cégek és a városvezetés emiatt is döntött az újabb környezetkímélő akció elindításáról.

A verseny szervezői jutalmakkal is ösztönzik a diákokat. Ennek megfelelően csapat-, illetve iskolák közötti versenyt hirdetnek, s ugyancsak hirdetnek szoborépítő versenyt is azzal a kitétellel, hogy az alkotás jelentős részének hulladékból kell állnia. A résztvevőket egy május 4-re szóló szabadtéri koncertjeggyel lepik meg.

VN/EK

Tartalom megosztása: