keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Zalaegerszegi Városi Uszoda fejlesztése

Zalaegerszegi Városi Uszoda fejlesztése

A Modern Városok Program keretében 2022-ben megnyílt az új uszoda, tanuszoda és városi strand. A fejlesztés során egy 10 pályás, 50 méteres medencét alakítottak ki, melyhez egy 268 fős lelátó társul. A létesítmény szauna és wellness részleggel, új kültéri medencével, gyermekmedencével, kültéri vizes játszótérrel, valamint az igényekhez igazodva parkolóhelyekkel bővült.

 

Képes beszámoló/ Videók:

BOKRÉTAÜNNEP – AZ ÚJ USZODA LEENDŐ ÉPÜLETE ELÉRTE A LEGMAGASABB PONTOT

A Modern Városok Program keretében a megadott határidőknek megfelelően épül Zalaegerszeg új fedett uszodája, tanuszodája és városi strandja 9,5 milliárd forintos beruházás keretében.
Az építkezés során a szakemberek elértek az épület legmagasabb pontját, így a hagyományoknak megfelelően 2020 szeptemberében bokrétaünnepet rendeztek. Beszédet mondott dr. György István, a Miniszterelnökség államtitkára, Balaicz Zoltán polgármester és Vigh László országgyűlési képviselő, rajtuk kívül pedig szalagot helyezett el a tartószerkezetre felhelyezett fára dr. Sifter Rózsa megyei kormánymegbízott, Gecse Péter alpolgármester, Bali Zoltán alpolgármester, a térség önkormányzati képviselője és a kivitelező cég vezetői.

MEGNYÍLT AZ ÚJ USZODA, TANUSZODA ÉS VÁROSI STRAND
 A 3 hónapos próbaüzem letelte után, 2022. június 1-jén, szerdán reggel hivatalosan is megnyílt az új uszoda, tanuszoda és városi strand a 3 hónapos próbaüzem leteltével.
A Modern Városok Program keretében, 100 százalékban kormányzati támogatással, 9,5 milliárd forintos állami beruházással elkészült létesítmény kapuit Balaicz Zoltán polgármester és Vigh László országgyűlési képviselő nyitotta meg.

MÁNYOKI ATTILA VIDEÓJA AZ ÚJ USZODÁRÓL

Mányoki Attila, hosszútávúszó díszpolgárunk videóbeszámolója az új zalaegerszegi sportuszodáról.
A sportoló maga is szívesen használja az új létesítményt, ahogy a különböző úszóklubok, illetve a triatlon klub sportolói is.